Medimagazin logo

Prof. Dr. Cevdet Erdöl: Camiamızdan özür dilenmesini bekliyorum

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, "Ulusal bir kanalımızda yayınlanan 'Zalim İstanbul' dizisindeki hekim ve hekimlik değerlerini aşağılayan, şiddeti özendirici tavırları kınıyor ve camiamızdan özür dilenmesini bekliyorum." dedi
Kaynak: AA
 Prof. Dr. Cevdet Erdöl: Camiamızdan özür dilenmesini bekliyorum
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Erdöl, şu ifadeleri kullandı:"Hekimler, adanmış, daha açık bir ifadeyle kendi hayatlarından feragat ederek insanların sağlığına ömürlerini adamış kişilerdir. Peki ya hayatımızın ve sağlığımızın bekçileri, muhafızları olan hekimlerimiz bir dizide senaryo gereği aşağılanır, tehdit edilir ve hekime yönelik şiddeti özendirici bir mesaja konu olursa sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti nasıl önleyeceğiz?

Yapımcı, sanatçı ve yönetmenlerin topluma yön veren insanlar olduğunu düşünüyorum ama unutulmaması gereken en önemli nokta; insanlarımızın filmlerde gördükleri sanatçıları rol model olarak benimsedikleri ve onları taklit etme arzusu içinde olduklarıdır. Bu yüzden kötü rol modellerden, senaryolardan toplumu korumak gerekir. Kültür ve sanata yön verenlerin bu hassasiyet içerisinde olmaları gerekmektedir.

'Zalim İstanbul' isimli dizide muhtemelen reyting uğruna sahneye konulan ve hekimlik mesleğine şiddeti özendiren malum sahneyi ve sorumlularını şiddetle kınıyor ve sorumlularının öncelikle camiamızdan özür dilemelerini, ardından da acilen bir hekime görünmelerini tavsiye ediyorum." 

 


Sağlık Bakanlığı 'doktora tehdit' sahnesi için RTÜK'e başvuru yaptı 


 

sağlıkta şiddet
zalim istanbul
cevdet erdöl
Yorum (5)
Hasan Akdemir
Bugünlerde şamaroğlanı olan sağlıkçıların yerini gelecek dönemde hangi meslek grubu alacak şu anda tam belli değil ama dikkatlerin belli noktalardan kaydırılıp eğitimli insanların sürekli baskı altında tutulması için bunun sistematik ve destekli yapıldığı kanaati pek çok insanın kafasında şekillenmiş durumda.
48
Cevapla
acil dr
yapmacık sözler.herkes günü kurtarıyor.
17
Cevapla
dr
yorumların çoğunu yayınlamayan medimagazin i kınıyorum.adaletsiz medimagazin
18
Cevapla
HKN
BENCE CEVDET BEY VE RECEP AKDAĞ SAĞLIK CAMİASINDAN ÖZÜR DİLESİNLER, SAĞLIĞI BU HALE GETİRENLER KENDİLERİ, NEDEN DİZİYİ SUÇLUYORLAR ANLAMADIM, TARİH İLERDE BUNUN HESABINI ONLARDAN SORACAKTIR.
19
Cevapla
bu doktor bilmiyor
bi bitmediniz...
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir