Medimagazin logo

Prof. Dr. Ceyhan'dan Sağlık Bakanı'na tepki: Virüsün yayılımını önleyecek bir engel koymuyoruz

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı 11 Temmuz Covid-19 Tablosuna tepki gösterdi. Ceyhan, virüsün yayılmasına engel koymazken, hangi şehirde vaka artışı yaşandığının önemi olmadığını belirtti.
Prof. Dr. Ceyhan'dan Sağlık Bakanı'na tepki: Virüsün yayılımını önleyecek bir engel koymuyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Twitter hesabı üzerinden 11 Temmuz 2021 Pazar gününe ait Günlük Covid-19 Tablosunu "Kırmızı kategorideki illerimizde vaka sayılarının düşüş eğilimini kontrol altında tutmak güçleşiyor. Mücadelede yerinizi almak için biran evvel aşınızı olun." sözleri ile paylaştı. 

 

 

Sosyal medya hesabı üzerinden Bakan Koca'nın paylaşımını alıntılayarak açıklamada bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, vaka sayısında artışın hangi illerde yaşandığının önemi olmadığını ifade ederek, kontrolsüz dolaşım ve temasın önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

"Şehirler arası ve ülkeler arası dolaşım ve insan teması bu kadar kontrolsuz olunca, hangi şehirlerde vakaların arttığının önemi yok maalesef. Şu anda Delta varyantı başta olmak üzere virus yayılımını önleyecek bir engel koymuyoruz."

"Aşılama oranı % 19’dan % 50’ye de yükselse, % 80 olmadıkça vaka artışını durduramaz. En azından biz maske ve mesafe önlemlerine uyalım."

prof. dr. mehmet ceyhan
koronavirüs tablosu
sağlık bakanı
Yorum (2)
Prof.
Dilinde tüy bitti hocanın
15
Cevapla
Faruk Uguz
acikcasi ben de bir psikiyatrist ogretim uyesi olarak bilim kurulunun sosyal ve toplumsal psikolojik ihtiyaclari gozetmeksizin surekli kapanma onerisini elestiriyorum Artik bu konuda psikiyatrist psikolog larin ve mesleki derneklerinin de goruslerine daha cok başvurulmalıdır. Zira simdiden ebeveyn cocuk catismalari es catismalari cocuklarda internet vb bagimliliklar yatkinlik olanlarda veya daha once kompanse veya remisyondaki kisilerde ruhsal bunalimlarin tetiklenmesi maddi kayiplarin direkt ruhsal olumsuz etkileri ruhsal streslerjn tetikledigi MIvb bedensel sorunlar vb leri artik gozardi edilemeyecek duzeye gelmistir.
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir