Medimagazin logo

Prof. Dr. Gürgan: 'Muayenehanelerde takip edilen tüp bebek sisteminin kaldırılması lazım'

Prof. Dr. Timur Gürgan Bahçeşehir Kadın hastalıkları ve doğum ana bilim dalında öğretim üyesi olarak görevini devam ettirirken tıp bilimine katkıları ile adından söz ettiriyor. Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk arasında yerini alan Gürgan aynı zamanda dünyanın çok önemli dergilerinden Fertility and Sterility dergisinde yer alan tek Türk. Gürgan’a Türk tıbbının dünyadaki konumunu ve gelişimini sorduk
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Prof. Dr. Gürgan: 'Muayenehanelerde takip edilen tüp bebek sisteminin kaldırılması lazım'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Üreme endokrinolojisi ve infertilite alanında uzmanlaşan Prof. Dr. Gürgan Türkiye’nin konumunu analiz edebilmek için öncelikle uluslararası yayın ve derneklerdeki geçmişinden söz ediyor. Özel sistemler üzerine çalıştığını belirten Gürgan, Dünya Kısırlık ve Tüp Bebek Başkanlığı, Avrupa Üreme Cemiyetinde 8 sene yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı aynı zamanda da Akdeniz Ülkeleri Üreme Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine de devam ediyor. 


“Bu zor ve dikenli bir yol”
Uluslararası platformda bilimsel çalışmaları yürütmesi ile öncelikle uluslararası seviyede bilimin ne olduğunu algılayabilen insanın ona uygun çalıştığını belirten Gürgan, Tıbba Yön Veren 100 Türk’ten biri olduğu için kıvanç duyduğunu ifade ediyor. Bilim insanları, klinisyenler, üniversiteler ve iyi insanlarla bir araya gelinirse lider konuma yükselinebileceğini söyleyen Gürgan bu bir takım oyunu diyor. Çalışmaları boyunca en az 25 uluslararası tüp bebek kongresinin Türkiye’de yapıldığını söyleyen Gürgan yıllar önce uluslararası platformlarda Türk olarak yer almanın önemini şu sözlerle anlatıyor: “Türk olmak bazen uluslararası arenada handikap da olabiliyor. Avrupa Üreme Cemiyeti’ne giren ilk Türküm. 10 sene önce girdiğimde Türk ve Müslüman olmam ilk planda zordu ancak sonra başkan yardımcılığına kadar geldim. Dünyanın çok önemli dergilerinden Fertility and Sterility ilk defa giren yönetici grubundaki Türk oldum. Bu yol dikenli ve zor bir yol. Çalışırsanız, fırsatları bir yönde değerlendirebilirseniz uluslararası camiada bir yere gelebilme imkanı oluyor. Uluslararası camiada çalışmalarınız ve işe verdiğiniz emekle yükselebiliyorsunuz. 

tüp bebek
üreme tibbi
i̇nferti̇li̇te
Yorum (3)
Dogrucu Davut
gurgan klinik muayenehane degül mi? Ozel universitelerdeki hekimlerin cogunlugu sadece kadrolarda yer almıyorlar mı?
15
Cevapla
abdullah kırış
Doktor bey aylık ciron ne kadar ve 2019 ciro hedefin ne? azalma olduğundan dolayı mı bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissettin? Zira ülkemizde son 10 yıldır belli başlı özel hastaneler tıp fakülteleri açtı ve cilalı akademisyen arkadaşlar türediği için maksat bilim mi ciro mu anlayamıyoruz!
8
Cevapla
Timur Gurgan
Sevgili kardeşlerim Dr.Abdullah Kıris Bey ve Dr.Doğrucu Davut..Lütfen videoyu tekrar izleyiniz.demek isteneni anlsyiniz yorumlarınızı verilerle tekrar gözden geçiriniz.karsi fikriniz varsa bunuda bir yorumla bir videolayız açıklayınız.dogru yolu birlikte bulalım.sevgiler.katkıniz için teşekkürler..
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir