Medimagazin logo

Prof. Dr. Sönmez’den tereyağlı çay açıklaması: İğrenç bir şey

Prof. Dr. Bingür Sönmez katıldığı bir programda kalp sağlığı için önemli uyarılarda bulundu. Yağ kullanımı ile ilgili uyarılarda bulunan Sönmez tereyağın çaya karıştırılarak tüketilmesi ile ilgili “kesinlikle içmem” ifadeleri kullandı
Prof. Dr. Sönmez’den tereyağlı çay açıklaması: İğrenç bir şey
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

NTV’de yayımlanan Simge Fıstıkoğlu’nun Bana Söz Ver programında kalp sağlığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sönmez kalp sağlığı ile ilgili beslenme önerilerinde bulundu.

“Ölmez otu yok”

“Gılgamış’tan beri ölmez otunu arıyoruz. Ölmez otu yok.” diyen Prof. Dr. Sönmez kalp sağlığı için sigaradan uzak durulması ancak bunun tek başına yeterli olmayacağını belirterek şunları kaydetti: “Kilo almayacaksınız. Spor yapacaksınız. Sedanter hayattan uzak duracaksınız. Stresten uzak duracaksınız. Kalp sağlığı için bunları bir arada yapmak çok önemli.”


Canan Karatay'dan tartışmalı bir açıklama daha: 'Veganlık bir hastalık' 


“Tereyağlı çay kesinlikle içmem”

Kalp sağlığı için yağların tüketimine ilişkin bilgiler veren Prof. Dr. Sönmez “Endüstriyel yağlar var. Bu yağların reklamlarında ‘kalbin dostu’ ifadeleri kullanılarak akıl karıştırdılar. Ancak margarinler kalp sağlığı için son derece zararlı.

Tereyağlı çay kesinlikle içmem. İğrenç bir şey. Tavsiye eden meslektaşlarımız var. Tereyağ çok kutsal bir yiyecek ama tüketim dozunda olmalı.  


Canan Karatay'ın söyledikleri ne kadar bilimsel? Kitaplarında verdiği bilimsel deliller ne kadar gerçek? 


 

tereyağ
kalp sağlığı
bingür sönmez
Yorum (1)
Hasan Akdemir
Hangi zat-ı muhterem, TEREYAĞLI ÇAY İÇİN diyecek kadar zıvanadan çıkmış diye arayınca yine toplumu yanlış bilgilendirip insan sağlığını tehlikeye attığından 15 gün meslekten men edilen şahsiyeti gördüm. Ağzı olan konuşuyora alternatif olarak , benim de ellerim var sürekli yazıyorum ama hiç aklıma böyle fikirler gelmiyor nedense.
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir