Medimagazin logo

Prof.Dr.Serkan Topaloğlu: Tetkiklerle ilgili düzenleme hekimlerin iş yükünü azalatacak

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof.Dr.Serkan Topaloğlu sağlık alanında tetkiklerle ilgili yapılan düzenlemeleri değerlendirdi.
Prof.Dr.Serkan Topaloğlu: Tetkiklerle ilgili düzenleme hekimlerin iş yükünü azalatacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Prof.Dr.Serkan Topaloğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada ‘MR ve BT tetkikleri için yapılan düzenleme ile hastaların ve hekimlerin e-Nabız üzerinden tetkiklere erişiminin sağlanması, tüm kamu, üniversite ve özel hastanelerin de sisteme dâhil edilmesi kaynakların etkili ve verimli kullanılması açısından memnuniyet vericidir’ dedi. 

Uygulamanın gereksiz tetkiklerin, hastaların radyasyon maruziyetinin ve hekimlerimizin iş yükünün azaltılmasına yardımcı olacağını belirten Prof.Dr.Topaloğlu ‘Uygulama tanı ve tedavi süreçlerinin hızlandırılmasına katkı sağlayacaktır. Benzer dijital uygulamaların gerekli diğer alanlar için de genişletilecek olması, sağlık hizmeti sunumunda teknolojiden en üst düzeyde faydalanmanın yanı sıra, hekim ve hasta memnuniyetini artırmak için de önemli bir adımdır’ dedi.

prof.dr.serkan topaloğlu
sağlık ve gıda politikaları kurulu
Yorum (1)
Hakan
Ekokardiyografiyede bir çare bulunsa iyi olur Poliklinik hasta sayısının % 50 sine eko ücreti ödenir yada performans puanı verilir gibi bir kural bizleri hasta mutlu olsun yada puan olsun diye kendimizi yormaktan kurtarabilir Kardiyoloji muayene puanını artırıp eko puanını poliklinik sayısının yarısı ile sonırlamak gerekir
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir