Medimagazin logo

Profesöre kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Kayseri'de gönül ilişkisi bulunan kadını bıçakla yaradığı iddiasıyla yargılanan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nde görevli Prof. Dr. F.D. , 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı
Kaynak: AA
Profesöre kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Duygulu ve avukatı hazır bulundu. 

Mahkeme başkanı, Adli Tıp Kurumundan gelen sanığın cezai ehliyetinin tam olduğuna yönelik raporu okuyarak dosyaya ekledi.

Savcı mütalaasında, sanığın "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan cezalandırılmasını istedi. 

Mahkeme başkanı tarafından son sözü sorulan sanık F.D., mağdur müşteki S.İ. ile gönül ilişkisi olduğunu, bu kişiye borç para verdiğini, olay günü de eşinden boşanmasını istemesi üzerine kendisinin de borç verdiği parayı talep ettiğini, aralarında çıkan kavgada S.İ'yi istemeden bıçakladığını öne sürerek, tahliye ve beraatini istedi. 

Mahkeme heyeti, sanık F.D.'ye "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası vererek tutukluluğunun devamına hükmetti. 

-Olay 

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nde görev yapan F.D. ile arkadaşı S.İ, 20 Nisan 2018'de, Zümrüt Mahallesi'nde bir otomobilde tartışmış, araçtan inen ikili arasında çıkan kavgada F.D., S.İ'yi bıçakla yaralamıştı.

S.İ. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, gözaltına alınan F.D., tutuklanmıştı.

kayseri eğitim ve araştırma hastanesi
Yorum (2)
Keskin adalet
Sadece google'da "bıçakla yaraladı serbest kaldı" diye arayın çıkan sonuçla adaletin kime ne kadar adil olduğunu görün.
14
Cevapla
Ali Rıza Aktaş
Sevgili ve saygı değer arkadaşlar, Sanığın ismi etik değerler adına baş harfleri ile verilirken mesleğin, akademik titrenin hastanenin branşın verilmesi sizce doğru mudur? Kişinin hakları kısmen korunurken mesleğin onuru, saygınlığı korunmaya ihtiyaç duymuyor mu? Olayın niteliği değerlendirildiğinde sanığın mesleği ile suçun bir ilgisi var mı dır? Sağlıkta şiddetin yoğun olduğu bu günlerde konuya sağlık camiasına müspet bir katkı sağlaması mümkün müdür? Sağlıkta şiddette bu tarz haber ve sunuş tarzının katkısı sizce ne olur? Dikkatinize arz ederim. Saygı ve sevgilerimle
35
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir