Medimagazin logo

Psikiyatrist Doç. Dr. Nusret Kaya hayatını kaybetti

Türkiye’yi rüya analizleri ile tanıştıran bilim insanı Psikiyatrist Doç. Dr. Nusret Kaya, İstanbul’da yaşamını yitirdi. Kaya, 'özgür ve özgün alt beyinli bireyler olmak için' son 15 yıldır adına 'Kuyruk Bilimi' dediği beyin ve uzantısı omuriliğin incelenmesi gerektiğini vurguluyordu.
Psikiyatrist Doç. Dr. Nusret Kaya hayatını kaybetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Rüya analizleri üzerine çalışan bilim insanı Psikiyatrist Doç. Dr. Nusret Kaya, İstanbul’da hayatını kaybetti.

1978 yılında ABD'de uyku bozuklukları ve rüya analizleri üzerine iki yıl master yapmış ve Bilimsel Teşvik Ödülü kazanmış Emekli Tabip Albay Nusret Kaya, GATA’da psikiyatrist olarak çalıştıktan sonra meslek hayatının son 40 yılında danışanlarına kendi adını taşıyan Nusretien rüya analizi ağırlıklı tedavi uyguluyordu.

Doç. Dr. Nusret Kaya, psikoloji literatürüne “alt beyin, üst beyin, kuyruk, psikolojik virüs, megabayt” gibi kavramları katarak bilimin daha anlaşılır olması için emek verdi. Kendisine başvuranlara hasta yerine danışan demeyi seçen Kaya, rüyaların tabir/yorum/tefsirini değil bilimsel olarak analizini yaptı.

Psikiyatrist Nusret Kaya “özgür ve özgün altbeyinli bireyler olmak için” son 15 yıldır adına Kuyruk Bilimi dediği beyin ve uzantısı omuriliğin incelenmesi gerektiğini vurguluyordu. 

Psikoestetik yani “Şeklin ötesindeki güzellik” felsefesine ve evrensel eşitliğe Kuyruk Bilimi ile geçilebileceğini ve bu bilimin geleceğin bilimi olduğunu savunan Nusret Kaya'nın PVT Psikolojik Virüslerden Temizlenme, İyileşme Kitabı, Psiko-Estetik, Evrensel Eşit Kuyruklu Canlı (4 cilt), Ölümsüzlük, Rüya Çığlıkları, Rüya Satrancı, Rüyalarla İyileşme, İçteki Benle Barışmak, Psiko-Siyaset gibi 20"yi aşkın eseri bulunuyor.

doc. dr. nusret kaya
Yorum (4)
Oya erdir
Yıllar boyunca ekranlarda programlarını ilgi ve merakla izlerdim. Böylesine kıymetli bir bilim adamını kaybettiğimiz için çok üzgünüm. Işıklarda uyusun.
11
Cevapla
Vedat Kizildas
Bilinc Altinin Kasifleri,Freud,Jung in ,actigi yolda onlardan daha ustun ve dunyanin en iyi Ruya yorumcusu degeri belki yillarda sonra Anlasilacak ve tipki Frued gibi dunya capinda bilinen unlu bir Psikiyatris olacak.Allah rahmet etsin.Kuran yorumu cok degerli..Muthis degerli bir bilim adami.
5
Cevapla
Altay
rahmetli nusret kaya’nın doğal yollarla öldüğünü sanmıyorum. tüm kitaplarını okudum. çok farklı noktalara temas ediyordu. hükümetler dediğini yapsalar ülkemiz farklı yerlerde olabilirdi. sanırım birileri hocamın pek bu işlere bulaşmasını istemedi.
4
Cevapla
Leyla Yargı Mantar
kitaplarını okuyarak tanıdığım hocamızın vefatını yeni öğrendim. böyle hocalar bir daha yetişir mi bilemem. kendisine rabbimden gani gani rahmet diliyorum. biri öldüğünde üzülen insanlar ölene değilde kendine üzülürmüş. bende insanlık ve toplum adına kendimize üzülüyorum.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir