Medimagazin logo

Randevusuz gelen hasta doktoru darbetti, suçu başkası üstlendi

Trabzon'da muayene olmak için geldiği hastanede doktoru darbettiği ileri sürülen kişi tutuklandı, suçu üstlenen diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kaynak: AA
Randevusuz gelen hasta doktoru darbetti, suçu başkası üstlendi
Dr. Mahmut Günay
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dün akşam saatlerinde Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsü'ne gelen bir kişi, randevusu olmadan muayene olmak istedi.

Görevlilerin uyarısına aldırış etmeyen kişi, ortopedi ve travmatoloji uzmanı doktor Mahmut Günay ile tartıştı. Yaşanan arbedede doktorun elindeki bir parmağında kırık oluştu.

Şikayet üzerine polis, olayı üstlenen S.B'yi gözaltına aldı.

Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ve olayı S.B'nin gerçekleştirmediğini tespit eden polis, şüpheli olarak belirlediği A.İ'yi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan A.İ. "kasten yaralama ve hakaret", S.B. ise "suçu üstlenme" gerekçesiyle adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından A.İ. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, S.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"Toplum 3 hafta süreyle bir hekimimizden istifade edemeyecek"

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek, Başhekim Prof. Dr. Süleyman Türedi ile birlikte darbedilen doktor Mahmut Günay'le görüştü.

Usta, gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Yaşananlar sonucunda doktorun bir süre hizmet veremeyeceğini ifade eden Usta, "Bu olay sonucunda kaybeden sadece hekimimiz, sadece sağlık camiası olmuyor. Toplum 3 hafta süreyle bir hekimimizden istifade edemeyecek. Hepimiz kaybediyoruz aslında. Kişi zaten haksız. Bu tür olayların olmamasını arzu ediyoruz." dedi.

Olayın ardından saldırganın araç plakasından tespit edildiğine dikkati çeken Usta, titizlik ve özveriyle çalışma yürüten emniyet ve başsavcılığa teşekkür etti.

Usta, olayın ardından bilgi verdikleri andan itibaren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın süreci anbean takip ettiğini ve kendilerine destek verdiğini söyledi.

Doktor Mahmut Günay: "Kapıyı kapatarak, beni içeriye kapatmaya çalıştı"

Doktor Günay da poliklinik mesaisinin bittiği saatte muayene olmak isteyen kişinin, hem poliklinik mesaisinin bittiği hem de randevusu olmadığı için muayene olamayacağı anlatılmasına rağmen ısrar ettiğini ve olay çıkardığını söyledi.

Yaşadıklarını anlatan Günay, "Olay öncelikli olarak poliklinik kapısının girişinde yaşandı. Kapıyı kapatarak, beni içeriye kapatmaya çalıştı. Ben şüpheli hareketlerinden uyanarak kişiyi ittim, dışarı çıktım. Bunun üzerine koridorda bir arbede yaşandı. Sağ el dördüncü parmağımda bir bağ yaralanması oldu. Arbede esnasında oluştuğunu sonradan fark ettik. 6 haftalık bir tedavi planlanıyor. 3 hafta kadar ameliyat yapamayacağımız öngörülüyor. Şahsı tanımıyoruz, ilk defa gördük." ifadelerini kullandı.

Günay, sağlıkta şiddetin önlenmesi için daha ciddi önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

 

 

trabzon
hasta
doktor
saldırı
dr. mahmut günay
sağlıkta şiddet
Yorum (5)
dr
Yeni bir sağlıkta şiddet yasası şaart.
28
Cevapla
Hakan
Hastaneye karşı dava açmalısın hayatın tehlikeye atıldı iş güvenliğin sağlanmadı
21
Cevapla
Doktor
Şuan en büyük problem bakanlığın yanlış politikası. Hekimler poliklinikte sekretersiz çalışmakta, randevusuz gelen hasta sanki hekim keyfi olarak kabul etmiyormuş gibi algılanmakta. Poliklinikte sekreter olsa bu olaylar daha az yaşanır ve doktor sekreterlik yapmazsa daha fazla hastaya hizmet verebilir. Bir sekreter maaşıyla bir doktoru iki doktorluk çalıştırabilir
24
Cevapla
Uz
Nüfus müdürlüğüne randevusuz almıyorlar. Kapıdan bile içeri giremiyorsunuz. Randevunuza erken gelseniz bile güvenlik gorevlisi içeri almıyor. Geç gelince de tekrar randevu al gel diyor. Randevunuz olsa bile güvenlik görevlisi ve X-RAY cihazından geçmeniz gerekiyor. Hastaneye ise randevusuz ve hatta silahla bile girebiliyorlar. Ve haksız talepte bulunup kabul edilmeyince de şiddet uygulayabiliyorlar. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Nüfus müdürlüklerinde olduğu gibi randevusu olmayan içeri alınmamalı ve X-RAY den gecirilmeli. Bakanlık bunu isterse 1 hafta içinde düzenleyebilir. İSTERSE TABİ!!!!
7
Cevapla
serdar
Başkalarının hayatını kurtaracağız diye hayatımızı riske atmaya gerek yok.Bu haberleri duydukça çok sinirleniyorum. Emekli istifa etmiş bir hekim olarak bile hala canım acıyor ama canımı acıtan hala hekimler olarak bizlerin kayıtsız kalmamız..Biz asker değiliz işimizi yaparken travmaya bağlı ölmemiz pek beklenmez yaralanmamız beklenmez .İşimizin doğası gereği mikrobik bir olay nedeniyle başımıza iş gelmesi beklenir bizim iş kazamız budur.Bir kişinin gelip parmağımızı kırması değil..Bu nedenle bu iş kazasından sayılmaz, tam saldırı suçudur bunu engellemeyen ile saldırıyı yapan direkt hukuki ceza almalıdır. Hekim hem saldırı davası açmalıdır hem de görünen maddi hasar ve hem de görülmeyen hem ruhsal hem de parmağının kırılması nedeniyle ileride yapamayacağı ameliyatlar nedeniyle iş kaybı tazminat davası açmalıdır. Bir parmak dememeli belki ortopedi cerrahı yaptığı ameliyatlarda o parmağını daha etkili kullanarak başarılı bir teknik uygulayarak hastasını iyi ediyordu başkasında olmayan yetenekle ..O sayede iyi doktorluğu daha iyi doktorluk haline geliyordu.Ama yaklaşık 10 sene kadar önce aktif hekimliği bırakmış bir cerrah olarak ki 44 yaşında idim o vakit şunu gördüm bu millete hizmet etmek etmek gereksiz, ailenize sevdiklerinize kendinize vakit ayırın kazandığınız daha az parayla daha kaliteli yaşam sürme şansınız çok ama çok yüksek. Sadece ülkenin değil dünyanın en zeki analitik zekasına sahip iş gruplarından biriyiz doktorlar olarak aç kalmazsınız parmağınız kırılmadan da isterseniz gene hekimlik yaparak iyi para kazanabilirsiniz..Önce başkasının sizin maaşınızı yaşam standartlarınızı belirleme kavramına karşı çıkmanız lazım o zinciri kırmanız lazım..emin olun hasta hastaneye size geliyor çok iyi bir hastane var orada diyen bir topluluk varsa hastanenin kanapesi koltuğu masası yüzünden iyi değil hastayı iyi tedavi eden biz hekimler yüzünden geliyor.Hastaneyi iyi hastane yapan hastayı iyi tedavi edip en az mortalite ve morbiditeye neden olan hekimlerdir. sevgili arkadaşlar..cesur olun..hayatınızı yaşayın hem de kaliteli..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir