Medimagazin logo

Roaccutane’a bağlı 20 ölüm gerçekleşti

İngiltere’de İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu’nun yaptığı son araştırmaya göre, ülkede 2 yıl içerisinde akne tedavisinde kullanılan Roaccutane’a bağlı 20 ölüm gerçekleşti.
Kaynak: VATAN
Roaccutane’a bağlı 20 ölüm gerçekleşti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İngiltere’de 2012 - 2014 yılları arasındaki vakalar baz alınarak hazırlanan araştırmada, bu yıllar içerisinde 218 kişide ilacın yan etkilerinin saptandığı rapor edildi. Sivilce tedavisinde kullanılan Roaccutane, cildin sebum üretimini azaltarak, siyah ve beyaz noktaların oluşumunu engelliyor. İçerisinde antibiyotik bulunmayan Roaccutane, akne oluşumunu tetikleyen bakterileri yok etme özelliğine de sahip.

 


 
İntihara yol açtığı konusunda uzun tartışmalara neden olan ilacın kutusuna 1998 yılında ‘intihara yol açabilir’ uyarısı eklenmişti.
 
Tedavisi yüzde 99 başarılı sonuçlar veren ilacın yan etkilerinin ise oldukça tehlikeli olduğu iddia ediliyor. İlaç ile intihar eğilimi hakkında bilimsel bir kanıt bulunmasa da, doktorlar ilacı kullanan kişilerin kayıtlarını tutmak şartıyla ilacı reçeteye yazabiliyor.
 
2014 Kasım ayında yapılan bir araştırma ile de Roaccutane’un psikiyatrik bozukluklarla ilişkisini gösteren bir rapor da yayımlanmıştı.

roaccutane
akne ilacı
intihar
ingiltere
ilaç yan etkisi
Yorum (37)
habib
girişimsel tedavi metotlarından iyi para kazanan sektörün çok başarılı bir PR ı....
27
Cevapla
BAHRİ YILDIZ
AKNE TANISI İLE DERMATOLOG TARAFINDAN YAZILMIŞ ROACCUTANE KULLANMA ÖYKÜSÜ OLAN İZLEMEKTE OLSUĞUM BİR HASTA DA BAŞKA BİR NEDEN BULAMADIĞIMIZ SİROZ VAKASI MEVCUT .BU İLACI HASTASINI SEVEN BİR DOKTOR UN YAZMAMASI GEREKTİĞİ KANISINDAYIM İLGİLENEN HOCALARIMIZ VARSA ROACCUTANIN NEDEN OLDUĞU SİROZ VAKASININ AYRINTILI DOSYASINI PAYLAŞABİLİRİM .SAYGILARIMLA
12
Cevapla
ecz
Tek kişiye göre ilaç reçetelenmesi iptal mı edilir. Bilim bilim
5
Cevapla
Ayşe
Bu ilacı bir doktor hastasına nasıl yazar hiç anlamıyorum! Sivilce için zehir veriliyor gencecik insanlara. Bunu kullanan genç kızlarda ciddi depresyon ve hatta intihar fikirleri oluştuğunu farkettim.Bu ilacı kullananlara yan etkilerinden bahsediyorum ve hepsi bırakıyor İlacı.Ciddi yan etkileri olabilen bu ilacı bolca yazan hekimler var maalesef, önlem alınmalı!
7
Cevapla
dR serdar
95 yılında her iki omzumda ve yüzümde halen izlerini taşıdığım ve her geçen gün artış gösteren akneler için 9 ay denmişti ama 6 ay kullanıp kestim 4 aydan sonra mucizevi bir düzelme oldu ve lezyonlar %95 iz bırakmadan geçti. O dönemde ayda bir tetkiklerimi yaptırdığımı hatırlıyorum ldl yüksekliği miras kaldı. Gerçi ailesel bir yatkınlığım da var. 3 sayfa YE listesi vardı onu unutmadım. Bazan poliklinikte çok yoğun aknesi olan gençlere önerdiğim oluyordu.Akne sorunu da yoğun psikolojik sorunlara neden olabiliyor, ama böyle bir veriden sonra reçete edecek meslektaşım çok az olur sanırım 1 değil 3 tane aydınlatılmış onam alsanız nafile ölmüş adamlar
20
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir