Medimagazin logo

Ruhsatsız dezenfektan, sabun ve sinek kovuculara 1,5 milyon lira para cezası

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), son 6 ayda el dezenfektanları, antibakteriyel sıvı sabun ve sinek kovucu gibi ürünlere yönelik denetimlerde ruhsatsız veya teknik düzenlemeye aykırı olduğu saptanan 46 ürün için toplam 1 milyon 480 bin lira idari para cezası uyguladı.
Kaynak: AA - Burcu Çalık Göçümlü
Ruhsatsız dezenfektan, sabun ve sinek kovuculara 1,5 milyon lira para cezası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Piyasada insan sağlığını tehdit eden ürünlere yönelik denetimlerini sürdüren TİTCK, el dezenfektanları, antibakteriyel sıvı sabunlar ile sinek kovucuların içerisinde olduğu biyosidal ürünlere yönelik Nisan-Eylül 2021 dönemi denetim sonuçlarını açıkladı.

Bu yıl Kovid-19 salgını nedeniyle risk analizi yapılarak özellikle ruhsatsız ürünlerin tespitine yönelik planlanan denetimler sonuçlarını verdi. Son 6 ayda yapılan denetimlerde incelenen 48 ürünün 37'sinin ruhsatsız olduğu saptandı. Ayrıca teknik düzenlemeye aykırı 9 ürün bulunduğu belirlendi.

Bu kapsamda 46 ürün için 1 milyon 480 bin lira para cezası uygulandı. Ayrıca ürünler için geri çekme ile imha işlemlerinin gerçekleştirilmesine karar verildi.

Piyasada 438 uygunsuz kozmetik ürün saptandı

Aynı dönemde kozmetik ürünlere yönelik denetimler de gerçekleştirildi. Bu çerçevede incelenen 532 ürünün 438'inin teknik düzenlemeye aykırı (uygunsuz) olduğu belirlendi.

Bu ürünler için toplam 590 bin 664 lira idari para cezası verildi, geri çekme ve imha işlemleri uygulandı.

8 bin 72 parfüm imha edildi

Ayrıca mahkemeler, savcılıklar, emniyet, kolluk kuvvetleri ile diğer kamu ve kuruluşlarıyla ortak yapılan çalışmalar sonucunda sahte, kaçak veya taklit olduğu tespit edilen 8 bin 72 parfüm, 5324 sayılı Kozmetik Kanunu kapsamında güvensiz ürün kapsamına alındı. Üreticisi belli olmayan bu ürünler imha edildi.

antibakteriyel
sıvı sabun
biyosidal ürünlere yönelik
el dezenfektanları
türkiye i̇laç ve tıbbi cihaz kurumu (ti̇tck)
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir