Medimagazin logo

Sağlık Bakan Yardımcısı: ' İlaçta ufak tefek sorunlar yaşanabilir en kısa zamanda aşacağız'

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, eczanelerdeki ithal ilaçlarla ilgili, "Fiyatlandırma ile ilgili sıkıntılar dile getiriliyor. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz bununla ilgili çalışmayı yapıyor. Çok ciddi bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Ufak tefek sorunlar yaşanabilir onları da en kısa sürede aşacağımızı düşünüyorum." dedi.
Kaynak: AA
Sağlık Bakan Yardımcısı: ' İlaçta ufak tefek sorunlar yaşanabilir en kısa zamanda aşacağız'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Güven, Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde, 28 yıl boyunca Kayseri'de yaşadığını ve Kayseri'den ayrılmasına rağmen kentle gönül bağının devam ettiğini söyledi.

Kayseri'nin, yatırımlarla sağlık şehri haline geldiğini vurgulayan Güven, yeni yapılan Kayseri Şehir Hastanesinin yaklaşık yüzde 90'a yakın doluluğa sahip olduğunu kaydetti.

Sağlık hizmetini şehrin geneline yansıtmaya çalıştıklarını belirten Güven, "Şehrin her yerinde insanların kolaylıkla ulaşabileceği bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Kayseri bizim için çok önemli bir şehir. Erciyes Üniversitesi de 10 Araştırma Üniversitesinden bir oldu." dedi.

Bir gazetecinin eczanelerdeki ithal ilaç konusundaki şikayetlerle ilgili sorusu üzerine Güven, "Bu konu ile ilgili çalışıyoruz. Fiyatlandırma ile ilgili sıkıntılar dile getiriliyor. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz bununla ilgili çalışmayı yapıyor. Çok ciddi bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Ufak tefek sorunlar yaşanabilir onları da en kısa sürede aşacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

ithal ilaç
ilaç krizi
prof. dr. muhammet güven
Yorum (2)
Önder Somer
Bugüne Kadar Sağlıkta hiç Ciddi bir Sorun oldu Mu ?? Olmadı değil mi ?!!? Peki Hiç Sorun oldu Mu ?? Hiçbir Sorun da olmadı.. Her Şey Dört Dörtlük.. Sorun Varsa Da , Ufak tefek... Ufacık Tefeciktin Yemyeşil Gözlerin Vardı Beste ve Güfte ::: Şekip Ayhan Özışık Makamı ::: Nihavend Ufacık tefeciktin, yemyeşil yemyeşil gözlerin vardı. Aşkı inkâr edişinde bile, Bir güzellik, bir zerafet, bir incelik vardı. Ufacık tefeciktin sevgilim, sende bir başkalık vardı. Bir bahar günüydü, bıraktın ellerimi. Dedin ki artık elveda, Elveda, elveda sevgilim sana elveda. Sebep dedim, gülümsedin, Dedin ki, aşkından daha güzel hasretin. Ne zaman bahar gelse sen gelirsin aklıma. Yeşil gözlerin gelir, Aşkı inkârın gelir. Ufacık tefeciktin sevgilim, Sende bir başkalık vardı.
8
Cevapla
Özlem
Kayseri şehir hastanesi yüzde 90 doluluk oranındaymış... Sevinmeli mi üzülmeli mi.. Hastanelerimiz ne kadar doluyorsa o derece seviniyor olduk.. Aslında tam tersi sevindirici olması lazım, insanlarımızın çoğu sağlıklı diye... Ama hastaneler şirketleşince sevinme yöntemi farklı tabi ki...
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir