Medimagazin logo

Sağlık Bakanı bıçaklı saldırıya uğrayan doktoru ziyaret etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastasının bıçaklı saldırısına uğrayan ortopedi ve travmatoloji asistan doktoru Ertan İskender'i hastanede ziyaret etti
Sağlık Bakanı bıçaklı saldırıya uğrayan doktoru ziyaret etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Kendisine yapılan saldırı ile yaralanan meslektaşım Ertan İskender'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettim. Durumu her gün iyiye gidiyor. Saldırıların son bulması için takibimiz sonuç alana kadar devam edecek. Sağlık çalışanlarını korumak hepimizin sorumluluğu.

ertan iskender
saglik bakani
Yorum (2)
Prof.
Sağlıkta şiddetle mücadelede üç unsur öne çıkıyor: 1. Sağlık personelinin can güvenliğini sağlayacak koşulların kuvvetlendirilmesi. Örneğin hastane girişlerinin adliye gibi resmi dairelerde olduğu gibi X-ray cihazları ve güvenlik tarafından denetlenmesi 2. Caydırıcı önlemler ve yaptırım : Yani sağlıkta şiddete verilecek cezaların artırılması. Kır, dök, vur, parçala.... Hiçbişey olmamış gibi çık git... Olmaz böyle, bir cerrahın elini kesmenin bir karşılığı olmalı... 3. Eğitim : Eğitim şart, ama etkisi bu yapıyla anca bikaç nesil sonra, o da kısmen... Öyleyse 1. ve 2. maddelere ağırlık vermek gerekiyor, HEMEN. Yoksa doktor, cerrah kalmıyacak memlekette !!!
38
Cevapla
Yaşar Bülent
Acillerin yapısı güvenlik dikkate alınarak yapılmıyor.Mimarileri çok kötü .Yeniden planlanmalı.En yeni hastanelerde bile aciller yol geçen hanı gibi.Girişte x-ray bile olsa içeri giren bir piskopat yine saldırır ve kaçar.Acillerin içeri istenildigi gibi girilen yerler olmaktan çıkarılmasıyla birlikte içeriye girenin kolayca kaçamayacağı şekilde yapılmalıdır, kaçamayacak insan kolay kolay saldırmaz..
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir