Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Demircan: Hastaneler için 'sağlık marketi' açılacak

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Bir sağlık marketi düzenlemesi yapılacak. Önümüzdeki günlerde bunu açıklayacağız. Sağlık Bakanlığı ve ilgili bakanlıklarının oluşturacağı yapı ile ihale ile alacağı ürünlere taşrada hastanelerimiz ihale zorlukları ile boğuşmadan market sistemiyle ulaşabilecekler." dedi.
Sağlık Bakanı Demircan: Hastaneler için 'sağlık marketi' açılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakan Demircan, AK Parti Tokat İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle sohbet etti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Demircan, Türkiye'nin kullanılan sağlık malzemelerini büyük oranda ithal eden bir ülke olduğunu, bunun azaltılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Sağlıktaki tedarik sisteminin yeni bir modelle yapılmasını öngördüklerini dile getiren Demircan, "870 hastanede, 870 yerde alım yapan değil, bir sağlık marketi düzenlemesi yapılacak. Önümüzdeki günlerde bunu açıklayacağız. Sağlık Bakanlığı ve ilgili bakanlıklarının oluşturacağı yapı ile ihale ile alacağı ürünlere taşrada hastanelerimiz ihale zorlukları ile boğuşmadan market sistemiyle ulaşabilecekler. Hem uygun fiyata hem kaliteli ürüne ulaşmada güzel bir döneme girilecek." diye konuştu.

Sağlıktaki memnuniyet düzeyini de önemsediklerini belirten Demircan, memnuniyetin yüzde 70-75'lere çıktığını, daha da yukarıya taşımak için gayret göstereceklerini ifade etti.

Bakan Demircan, daha sonra kentteki bir otelde Vali Ömer Toraman, AK Parti Tokat Milletvekilleri Coşkun Çakır ve Zeyid Aslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ile kamu kurumlarının müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen Tokat İl Yatırım Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Demircan, Tokat Devlet Hastanesi'ni de ziyaret etti.
 

sağlık marketi
ahmet demircan
ihale
sağlık bakanlığı
Yorum (5)
recep ünverdi
Neden hastaneler doğrudan eczanelerden mal alamaz? Eczane olmayan yer var mı ?? Bu işlerle uğraşmaya gerek yok. Alırsın üç eczaneden teklif, hangisi uygunsa satın alırsın. Medikalci gibi niteliksiz kişilerle de uğraşmazsın. Böyle şeyler okuyunca acaba kim bu işten kazanacak demeden edemiyorum. Bu yanlıştan çabuk dönülür umarım.
14
Cevapla
ahmet
sağlık çalışanlarına beklenen müjde.....
8
Cevapla
Ayt12
"Sağlık marketi", ne hoş bir deyim. Fakat korkarım ki, güzelim memleketimde bu hemencecik "Komisyon" marketine donüşüverir.
20
Cevapla
remzi
Çok güzel bir fikir.umarim en kısa sürede hayata geçer.cunku zaman aleyhimize işlemekte.tibbi cihazları​ satın alırkende, güncelleme,bakım ve onarım yaptırırken değil servet ödüyoruz.insallah sağlık markette bu hususlar da göz önüne alinir
9
Cevapla
gamze
Dr.Recep Ünverdi Beyefendi "niteliksiz medikalci " tamlamasını kullanarak tüm meslektaşlarıma ve bana hakaret etmiş bulunmaktadır. Unutmayınız ki her mesleğin uzmanı, iyisi kötüsü vardır. Siz hiç nitelikli bir medikal sektör çalışanı ile karşılaşmadığınıza göre siz de işinde iyi bir doktor değilsinizdir . Bence öncelikle üslubunuzu düzeltmelisiniz sonra memleket meseleleriyle ilgili yorum yapabilirsiniz belki.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir