Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Demircan: Sağlık Çalışanlarının Memnuniyeti Artırılmalı

Sağlık Bakanı Op. Dr. Ahmet Demircan sağlık çalışanlarının memnuniyetinin, sağlık hizmeti alanlarla aynı düzeyde artması gerektiğini söyledi. Bakan Demircan, Sağlık Bakanlığı ile Sağlık-Sen SASAM Enstitüsü tarafından Halk Sağlığı Günleri kapsamında düzenlenen Kronik Hastalıkların Yönetimi sempozyumuna katıldı.
Sağlık Bakanı Demircan: Sağlık Çalışanlarının Memnuniyeti Artırılmalı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Burada konuşan Bakan Demircan, “Sağlık hizmeti sunanların memnuniyeti, sağlık hizmeti alanların memnuniyeti gibi artmalıdır. Sağlık hizmeti alanların memnuniyet oranı yüzde 74’lere çıktı, bunu kabul edemiyoruz. Niye yüzde 100’le çıkmasın. Sağlıkta hizmet alanın memnuniyeti artarken sağlık çalışanlarının memnuniyeti de artmalıdır. Sağlık hizmetindeki bu sürdürülebilirlik ve kalite yükselmesinin devam etmesi, sağlık çalışanlarıyla ilgili önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağımız düzenlemeler yapacağız.

Bir tarafta hizmeti veren eğer memnuniyet noktasında sıkıntı yaşıyorsa sadece hizmeti alanın memnuniyetinin yükselmesini beklemek haksızlık olur. Bunu çözeceğiz. Hedefimiz insanlığa ve milletimize sağlık çalışanları ile beraber hizmet etmek.  Biliniz ki biz sizin yanınızdayız sizinle beraberiz, hep beraber de milletin hizmetindeyiz.’’  dedi.

Sağlık çalışanlarının talepleri dinlenecek

Sendikanın rolünün de burada önemli olduğunu söyleyen Bakan Demircan, Sağlık-Sen’in sağlık çalışanlarının taleplerini, en doğru şekilde ve çözüm önerileriyle birlikte kendisine getirmesini istedi. Gelen talepleri değerlendireceklerini ve ülke imkanları içerisinde neler yapabileceklerini görüşerek hayata geçireceklerini söyleyen  Demircan,

“16 Nisanda bir referandum yaptık. Gerekçesi, iki başlılığın verimliliği düşürmesi idi. 2011’de yapılan değişiklikle sağlık sisteminde de çok seslilik geldi. Birbirine geçmiş şekilde çalışmalarına rağmen yetki bağı kurulmamıştı. Orkestra sahaya dizilmiş ama önüne üç şef dizilmiş. Verimsiz bir durumdu. Arzulanan bu değildi elbette. Bizden önce niyetler oluşmuştu. Düzenlemeyi yaptık. KHK’yı önümüzdeki günlerde uygulayacağız.” dedi.


“Bu dönüşüm sürecinde sağlık çalışanlarının endişesi ve sıkıntısı olmasın. Bizim sağlıkta zaten eleman ihtiyacımız tamamlanmış değil. Herkese ihtiyacımız var.” şeklinde konuşan Bakan Demircan, yetkinin illerde tek elde toplanacağını, kaynakların verimli kullanılacağını ifade etti.


Sağlık çalışanlarına şiddetin kabul edilebilir bir şey olmadığını da söyleyen Demircan, “Sağlık fedakarlık ve gönüllülük isteyen bir hizmettir, değerli bir hizmet alanıdır. Kendinizi ve sağlığınızı emanet ettiğiniz kişiye el kaldırılması kabul edilebilir bir durum değildir. Sizlerin tavsiyelerini de alarak ne yapılması gerekiyorsa, yapılanların üstüne yapacağız.” dedi.
 


 

saglik bakani
saglik-sen
Yorum (26)
Frankie Bellevan
Sayın Sağlık Bakanımız Aslında Güzel bir Kıyaslama , Çıkarım yapmış : Vatandaşımızın Aldığı Sağlık Hizmetlerinden Memnuniyeti % 75 -80 ise , Çalışanlarımızın Memnuniyeti de Mutlaka aynı oranlara Taşiınmalı dır.. Elbette Öyle ...aksi takdirde ,; Bu Asla Sürdürülebilir bir şey de değildir...Bunun İşaretleri de ,; Her zaman durumdan Vazife çıkartan Paranın , Gücün ve Güçlü gördüklerinin Sesi , Medyamız sağolsun Görülmeye / Gösretilmeye Başlamıştır / Başlanmıştır... Daha Önce de Söyledik , Söylüyoruz sayın Bakanım... İşiniz Çok zor , Bizlerse Bittik , Tükendik... Sizi Bağlayan , Bağlayıcı ( Ma'şeri Vicdan Denilen Bir Şey , bir Kavram var).. Emanet ve Mutlaka yerine Getirilmesi gereken , Selefleriniz ( Onlar da AK Partili ) tarafından ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından DA verilmiş , Ama hala bir türlü Gerçekleştirilmemiş " Sözler " var... " Verilen Söz ; Vaktinde Verilmesi Gereken Borçtur..." Hz.Ali ( R.A )
33
Cevapla
Gokay
Ne yapacaksaniz yapin artik..saglikci memnuniyeti artacak deyip te iki daha sehir hastanesi acmayin artik..
35
Cevapla
Levo
Onumuzdeki gunlerde :p
19
Cevapla
Ahmet
Avcunuzu çukur tutun ..
25
Cevapla
m. murat
15 yılda sağlık çalışanlarının haklı serzenişlerine kulak tıkamaları, bundan sonra da devam edeceklerinin teminatıdır. 15 yıl birilerinden medet umup hayal kırıklığına uğramak için fazlasıyla yeterli bir süre. kredibilitenizi tükettiniz. anca yeni mezunları bir süre daha avutabilirsiniz. çoğumuz bu 'gaz alma' demeçlerine inanmıyor.
60
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir