Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Demircan: Yoğun Acillerde, servis nöbetçileri devreye girecek

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Hürriyet’in acil servislerdeki yoğunluk ve sıkıntılara ilişkin haberİ üzerine devreye girdi ve yeni önlemler alacaklarını belirtti. Demircan, sorunun kaynağının ise vatandaşın acil serviste sorun çözdürmeyi kolay bulması olduğunu belirtti ve “Gündüz işine gidiyor, akşam acile geliyor” dedi.
Sağlık Bakanı Demircan: Yoğun Acillerde, servis nöbetçileri devreye girecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

HÜRRİYET’in, önceki gün gündeme getirdiği devlet hastaneleri ile üniversite hastanelerinin acil servislerinde yaşanan yoğunluk ve sıkıntılarla ilgili Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, devreye girdi. Yaşanan yoğunluğun nedeninin acil olmayan hastalar olduğunu vurgulasın Demircan, hastaların aciliyet durumunu, ‘yeşil, sarı ve kırmızı’ olarak sınıflandırdıklarını ve yoğunluk için alacakları önlemleri anlattı. Demircan, şunları söyledi: “Kış sezonu olması nedeniyle acillere müracaatın artması normaldir. Ancak, vatandaşlar acillerde sorun çözdürmeyi kolay gördükleri için normal hastalar bile acile geliyor. Gündüz işine gidiyor, akşam acile geliyor. Bizim acildeki hastalarımızın yarından fazlası yeşil. Yani yeşilden kasıt, acil olmayan ama kendini acil hisseden hastalar. Asıl acilleri kullanması gereken, sarı ve kırmızı olarak nitelendirdiğimiz acil hastalar olması gerekir.”

SERVİS NÖBETÇİLERİ
Bu işin çözülmesi gerektiğini belirten Bakan Demircan, “Bir süreden beri bunun üzerinde çalışıyoruz. Bir karar aldık. Yoğunlaşma olan acil servisleri merkezden izleyip, anında servislerden takviye yapılacak. Bunun düzenli bir sisteme dönüştürüyoruz. Servis nöbetçileri devreye girecek. Hastalar bitirilene kadar. Zaten bu durumda olan bir kaç hastane ve bölge var. Bunlara yoğunluk verilecek. Bu arada acil olmayan hastaların ayıklaması da yapılacak” dedi.

acil servis
servis nöbetçisi
sağlık bakanı
ahmet demircan
Yorum (5)
postenflamatuar
Demek ki servis doktoruna gerek yok. Öyle istenildiği zaman servisten acile doktor çekilebiliniyorsa, saatlerce orada tutabiliyorsa serviste doktor olması gereksiz denmiş oluyor. İcabında bir hastayı mesai bitinceye kadar takip edebilirler. Serviste çıkan bir duruma geç müdahale edildiğinde sorumlu kim olacak? Serviste problem çıktı ve acilde problem çıktı diyelim. Doktor hangisine koşturacak? Bu malpraktis bekası var hani!. Tabiiki TTb yönetimi marjinallik yaptıkça meydan boş oluyor. Her türlü sorumluluk, yük vb durum doktora bindirildikçe bindiriliyor. Sağolasın marjinal TTB yönetimi. TTB yöneticilerinin içeride veya dışarıda olması pek fark etmiyor. Dışarıda da olsalar bu tür hekimliği ilgilendiren konulara gözleri fal taşı gibi "kapalı" olur zaten.
56
Cevapla
m. murat
Sorunun kökü aşırı (abartılı) hizmet talebi, sorunun çözümüne de burdan başlanmalı. Doktor takviyesiyle sorun halledilmez, hatta belki uzun vadede daha da artırır. Talebi besliyorsun çünkü... Adam akıllı yeşil gruptakilere caydırıcı muayene katılım payı ödettirilmeli, hem büyük açık veren devlet bütçesi bu sayede nefes alır. Ama bu iktidardaki partiyi sıkar, özellikle olası erken seçim yaklaşmışken. Gözün kör olsun popülizm, gözün çıksın yozlaşmış siyaset!
11
Cevapla
as
Sayın bakan; Sigara olayında olduğu gibi tüm ülkeye medyadan acilin gereksiz yere meşgul edilmemesi hususunda ve" şu haller de acil e başvurunuz" gibi kabaca bir liste hazırlansa (elbette tam ideal olmayacak ama en azından caydırıc olur). ve bu tüm medyada uzun süre bildirilse daha iyi olur zannediyorum. Neden herkesin her istediği olacak gibi davranılıyor? evet onlar halk ama çalışan binlerce kişi de halk değil mi. bu kadar kullandırmayın artık sağlık çalışanlarını. Her şeye "oy "olarak bakmayın lütfen. Bilim i biraz daha kullanalım lütfen psikolojiyi değil.lütfen.
8
Cevapla
mustafa
isterlerse 24 saat acil dışı poliklinik hizmeti versinler tabiki güzel olur tabi personel sayısı yeterli olursa, çalışanın da memnuniyeti gözetilirse.. lakin zaten köleleştirilmiş durumda olan sağlık çalışanını bunu sağlamak içim daha da köleleştirirlerse o sağlık çalışanının ahirette iki eli boyunlarında olsun. çoğunluğu mutlu etmek için azınlığı köleleştirmesi düpedüz zulümdür
7
Cevapla
Kimbıl
Sorun iyi tespit edilmiş acile gelenlerin %90 ı acil değil.ancak kendini acil gören kişiye bakmamız lazım diyerek yada bekleme süresini kısaltmaya yönelik adımlar tam tezat oluşturuyor.böyle tespit olunan sorun çözülmeyeceği gibi gel vatandaş gel demekten başka birşey değil.cil olmayan ların sayısını patlatacak...
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir