Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: Herkesin vaktinde kaliteli hizmete erişebildiği bir Türkiye'yi hedeflemekteyiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Biz yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sağlıkla ilgili, tüm toplum olarak sağlıklı hayat tarzının benimsendiği, herkesin sağlık hakkının korunduğu ve vaktinde kaliteli hizmete erişebildiği bir Türkiye'yi hedeflemekteyiz." dedi.
Kaynak: AA
Sağlık Bakanı: Herkesin vaktinde kaliteli hizmete erişebildiği bir Türkiye'yi hedeflemekteyiz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tokat'taki temasları kapsamında 150 yatak kapasiteli Erbaa Devlet Hastanesinin açılışına katılan Koca, burada yaptığı konuşmada tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini, eski sistemin kodlarını öteleyen, daha pratik düşünen, sonuç odaklı bir icraat dönemi olarak gördüklerini belirten Koca, "Önümüzdeki dönem, 31 Mart'tan sonra 2023 yılına kadar yani 4,5 yıla kadar seçimin olmadığı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin bir dönemini yaşıyor olacağız. Bu icraat dönemi son derece önemli. Bu anlamda özellikle yerel yönetimlerin, merkezi hükümetle sinerji içinde olup daha güçlü icraatları gerçekleştirmesi için bir fırsat olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Koca, şöyle devam etti:

"Biz yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sağlıkla ilgili, tüm toplum olarak sağlıklı hayat tarzının benimsendiği, herkesin sağlık hakkının korunduğu ve vaktinde kaliteli hizmete erişebildiği bir Türkiye'yi hedeflemekteyiz. Yani, 82 milyon vatandaşımıza hakkaniyetli, kaliteli, nitelikli ve sürdürülebilir bir sağlık hizmeti hedefimiz olacaktır. Yeni dönemde sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde geldiğimiz dönemi ve noktayı biliyorsunuz. Önemli bir mesafe katettik. Son dönem şehir hastaneleriyle sağlıkta geldiğimiz noktayı taçlandırmak istiyoruz. 9. hastanemizi Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açtık. Biz yeni dönemde özellikle şehir hastanelerimizi bulundukları bölgede son nokta anlamında hizmet veren, özellikle hastanın başka bir sağlık kuruluşuna sevk edilmediği ve üniversite iş birliğiyle faaliyet gösteren, hizmet eden, araştırmanın, klinik çalışmaların da zirvede yapılabilir olduğu bir sağlık kuruluşu olarak hedefliyoruz."

Tokat'ta şehir hastanesi fonksiyonunda işler görecek bir bölge hastanesine ihtiyaç olduğunu da aktaran Koca, "Tokat Devlet Hastanesi özelinde her geçen gün bir geniş alan oluşturup son noktada hizmet eden, yatırım odağı olmasını düşünüyoruz ve bunu gerçekleştirmek önümüzdeki dönemde hedefimiz olacak." ifadesini kullandı.

Koca, açılışın ardından hastaneyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

sağlık bakanı
halk sağlığı
fahrettin koca
Yorum (6)
Dbc
Hastaneler, sağlık ocakları,müdürlükler (özellikle müdürlükler)vs. hatta kendi bakanlığımız bizlere dahi hizmet sunmaktan aciz iken,sesimizi duymazken, bizlerden göremediğimiz hizmeti alakayı ciddiyeti halka sunmamızı beklerler ne diyelim hayırlısı. Benim evrakım takip ediliyor mu, muhatap bulabiliyor muyum,bizlerin işlerini görmesi için hastanelere, müdürlüklere yığılan amca dayı çocukları iş biliyor mu ya da yapıyor mu, mobbing beyaz kodun hukuki yardım kapsamında bile değil (niyet zaten buradan belli). Bize gelince halka hizmet de peki bizler çalışanlar düşman askerimiyiz...
15
Cevapla
Diş tabibi
Diş tabibine öğretmenden 2000 tl az maaş vererek mi hizmet sağlayacaksınız?
15
Cevapla
ali s.
2008den beridir değişmeyen sut fiyatlarıyla dişhekimlerinin dönerleri sıfıra düşmüştür.şişirenler hariç diyorum.onlarda 100000 puana üçbeş lira anca alıyorlar
7
Cevapla
Hasan
Eczacıyı ikinci plana alıp ilaca mal muamelesi yaparak kalite sağlanamaz. Eczacılar ne maaş olarak ne de sahip oldukları haklar olarak adaletli bir yerde değiller. Tüm Türkiye de kamuda 2500 eczacıyla nasıl kalite sağlanacak Sn. Bakanım? Bir de bu eczacıların bir kısmı sarf depolarda görevlendiriliyor. Stratejik personel yapıldık maaşlarımız hemşirelerden düşük. Aldığımız eğitimin hakkı bu mudur? Kliniklerde ilaç uygulamaları Allah a emanet gidiyor..Eczacı olmadan Kliniklerde akılcı ilaç kullanımı nasıl kaliteli uygulanacak? Lütfen eczacıların sorunlarına eğilin biraz..
10
Cevapla
Muhiddin Göç
Hastaneleri bina olarak bir araya toplamak doğru bir yöntem değil. Sağlık sistemini ticarileştirmek doğru bir yöntem değil. 600 yataklı bir hastanede muayene olacağı polikliniği aramaktan bitap düşmüş bir yaşlı çiftin yüz ifadesini unutamıyorum. Hastane 300_400 yataklıdan daha büyük olmamalı. Şehrin dışında bir noktada devasa hastaneler yerine şehrin içine muhtelif yerlere 300_400 yataklı hastaneler yapılmalıydı..
15
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir