Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: İlaç ihracatı 2018 yılında 1,17 milyar dolar seviyesine ulaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilaç ihracatının yüzde 32 arttığını belirterek "Türkiye’nin 2017 yılında 890 milyon dolar olan ilaç ihracatı; 2018 yılında 1,17 milyar dolar seviyesine ulaştı" dedi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık Bakanı: İlaç ihracatı 2018 yılında 1,17 milyar dolar seviyesine ulaştı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Koca yaptığı yazılı açıklamada Sağlık Bakanlığı olarak en önemli stratejik hedeflerden biri olan yerli ilaç çalışmaları ile önemli bir başarıya imza atıldığını belirterek "Ülkemiz ilaç ihracatında bir önceki yıla göre yüzde 32’lik artış sağladı. Türkiye’nin 2017 yılında 890 milyon dolar olan ilaç ihracatı; 2018 yılında 1,17 milyar dolar seviyesine ulaştı." dedi. 

Bakan Koca bu yükselişte Türkiye’nin üretim kapasitesinin ve Ar-Ge harcamalarının artmasının yanında, kısa adı PIC/s olan Uluslararası İlaç Denetim Birliği üyeliğine kabul edilmesinin de büyük katkısı olduğuna dikkat çekerek 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye'nin PIC/s üyeliğine kabul edildiğini belirtti. 
Bakan Koca Türkiye'de üretilen ilaçların dünya pazarına açılmasının önündeki teknik engellerin büyük ölçüde ortadan kalktığına dikkat çekerek şunları kaydetti: 

"PIC/s üyeliği, Türkiye’de üretilen ilaçların kalitesinin ve güvenliğinin dünya genelinde tescili anlamına geliyor.

Öte yandan yerlileşme oranımız bu yıl içinde hız kazandı. 2018’de her 100 kutu ilaçtan 80’ini ülkemizde üretirken, bugün bu sayı 83 kutuya çıktı. Değer bazında ise yüzde 46 olan yerli ilaç oranımızı yüzde 48,5’e yükselttik. Sanayimizin kapasite kullanım oranı yüzde 65’ten yüzde 75’e çıktı. Burada yakaladığımız ivme ile daha yüksek katma değerli ürünler üretmeye ve ihracatta yakaladığımız başarıyı daha da ileri taşımaya kararlıyız."

yerli ilaç
milli ilaç
sağlık bakanı
fahrettin koca
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir