Medimagazin logo

Sağlık Bakanı kabul edilen yasa ile ilgili açıklamalarda bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettim Koca sosyal medya hesabından yasalaşan kanun teklifleri ile ilgili bilgiler paylaştı. Koca yaptığı açıklamada "Mevcut yasal düzenlemeyle, sağlık çalışanlarımıza şiddet uygulayanlar hakkında şikayete gerek kalmaksızın kolluk kuvvetlerince işlem başlatılacak ve salıverilmeden savcılığa sevk edilecektir. Ayrıca çalışanlarımızın ifadeleri iş yerlerinde alınacaktır" dedi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık Bakanı kabul edilen yasa ile ilgili açıklamalarda bulundu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından sağlık alanında düzenlemeleri içeren kanun teklifinin yasalaşmasını duyurdu. Koca yaptığı duyuruda yasalaşan öneriler ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Sağlık Bakanı Koca'nın 13 maddelik açıklama metni:

-Mevcut yasal düzenlemeyle, sağlık çalışanlarımıza şiddet uygulayanlar hakkında şikayete gerek kalmaksızın kolluk kuvvetlerince işlem başlatılacak ve salıverilmeden savcılığa sevk edilecektir. Ayrıca çalışanlarımızın ifadeleri iş yerlerinde alınacaktır.

-Çeşitli yayın ortamlarında bulunan sigara ve tütün kullanımını özendirici sınırlama ihtiyaç alanlarına göre yeniden düzenlenmiş, sigara yasağı genişletilmiş ve sigara paketlerinin ancak tek tip düz paket şeklinde satılabileceği karara bağlanmıştır.

-Ülkemizde ruhsatlı olmayan veya piyasada bulunmayan ilaçların yurtdışından doğrudan temini ile ilgili düzenleme getirilmiş, bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumu, Türk Eczacılar Birliği ve uygun görülecek kamu kuruluşlarının yetkilendirilebilmesine imkan sağlanmıştır.

-Tüp bebek tedavisi uygulanması için azami yaş sınırı 40’a çıkartılmıştır. Yaş sınırı ve endikasyonu genişletilirken, Bakanlığın yaptırım yetkileri güçlendirilmiştir.

-Organ nakli ile ilgili bazı düzenlemeler yapılmış, organ nakli gerektiren hastalığın evlilikten sonra teşhis edilmesi halinde, eşten organ nakli için en az 2 yıl evli olma şartı kaldırılmıştır.

sağlık bakanı
sağlık yasa teklifi
fahrettin koca
Yorum (7)
Hasan Akdemir
Onca paragraf, madde, alt madde okumuş pragmatik bir adamın özetlemesiyle bir sayfada anlaşılır hale mi geldi yoksa tartışmalı mevzular halen var mı ?
28
Cevapla
Tankut
Ortalığa şüphe salmak yerine bunu araştırıp bizi de bilgilendirseniz daha faydalı olur
5
Cevapla
Nintendo
Para nerde ,para nerde.hakim - savcının yarısı kadar ücretle calısıyoruz. Kuru maaslarımız neredeyse hizmetli personelle yarışıyor. Eeee gelde hekimlik yap. Ek ödemeler genel olarak sıkıntılı. Vaat cok icraat yok .sayın bakana arz olunur.
17
Cevapla
Dr
Bence acilen performans sistemi kaldırılmalı , yerine daha güzel bir sistem konmalı ve sağlık çalışanlarının maaşları düzeltilmeli , uzman doktora 3500 lira maaş mı olur ???
25
Cevapla
sabire
3600 gösterge neden önlisans bitiren memurlara verilmiyor.Bence bu yanlışdan dönülmeli. Ayrıca hastanelerde bazılarının çıkış saati 16.00 bazılarının 16,30 bazılarının 17,00 bizde öğlenleri yemekden sonra işimizin başındayız..Haksızlık buu..
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir