Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Koca: 15'inden itibaren tüm vakaları açıklayacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 15 Ekim'den itibaren semptom göstermeyenler de dahil olmak üzere tüm koronavirüs vakalarının açıklanacağını söyledi.
Sağlık Bakanı Koca: 15'inden itibaren tüm vakaları açıklayacağız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Hürriyet'ten Ertuğrul Özkök'e verdiği mülakatında koronavirüs vakalarının taraması hakkında yeni bilgiler verdi.

Bakan Koca, "Bundan sonra yapılan kesitsel taramaları da toplumla paylaşacağız. Semptomu olmasa da paylaşacağız" dedi.

Vaka sayılarının Dünya Sağlık Örgütü'ne de (DSÖ) bu şekilde bildirileceğini söyleyen Koca, "Bu ayın 15’inde başlıyoruz. Ortalama 1.5-2 ayı geçmeyecek şekilde bütün toplumu kapsayacak şekilde saha taramaları yapmaya devam ediyor olacağız. Bundan sonra yapılan kesitsel taramaları semptomu olmasa da paylaşacağız. Bunu da Dünya Sağlık Örgütü’ne bildireceğiz" dedi.

saglik bakani
koronavirus
ertugrul ozkok
Yorum (1)
Vaka mı
Birileride şimdiye kadar neden açıklamdınız demez mi? TTB aylarca bu söyledi hedef tahtasına konuldu... Ayrıca her gün bir iki meslektaşımızı kaybediyoruz.48 saatte 5 hekim hayatını kaybetti biri 31 diğeri 41 yaşında genç meslektaşlarımız.Sayın bakandan görev şehidi arkadaşlarımızı fotoğraf ve isimleri ile sosyal medyadan paylaşarak anmasını rica ediyoruz.Günlük veriler kadar yer bulsun kayıplarımız belki o zaman hala sağlık çalışanlarına saldıranlar utanır.
23
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir