Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Koca: '3600 ek göstergeyle ilgili çalışma var'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir dizi ziyaret ve temel atma törenine katılmak için Afyonkarahisar’a gitti.
Sağlık Bakanı Koca: '3600 ek göstergeyle ilgili çalışma var'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Afyonkarahisar programı kapsamında, Vali Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyaret eden Bakan Koca, daha sonra ilde sağlık alanında yapılan yatırımlar hakkında brifing aldı. Toplantının ardından Koca, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“82 milyona hakkaniyetli sağlık hizmeti götürmeye çalışıyoruz”

82 milyon insana hakkaniyetle sağlık hizmeti götürmeyi hedeflediklerini söyleyen Koca, “Yeni dönemde Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde 82 milyon vatandaşımızın hakkaniyetli, kaliteli ve sürdürülebilir bir sağlık hizmetine erişimini hedefliyoruz. Bu çerçevede özellikle Afyonkarahisar için hastalarımızın sevk edilmeyip olabildiğince burada bu hizmetin verilmesini hedefliyoruz” dedi.

“Talep olursa gideriz”

Sağlık Bakanı Koca, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin “Yeni Zelanda’daki saldırılarda yaralanan Türk vatandaşlarının Türkiye’ye getirilme durumu var mı?” sorusuna Koca, “Şu an öyle bir talep olmadı. Fakat o anlamda bir talep ve ihtiyaç olursa biliyorsunuz ambulans uçaklarımız da sözkonusu. Kendi imkanlarımızla çok kolay, çok rahat alabiliriz. İstediğimiz en uygun şartlarda hizmeti vermek isteriz ama şu an öyle bir talep olmadı” diye konuştu.

“3600 ek göstergeyle ilgili çalışma var”

Sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren 3600 ek göstergeyle ilgili de açıklama yapan Bakan Koca, “Bununla ilgili bir çalışma var. Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade etti. Özellikle seçim sonrası sonuçlandırmak üzere bir çalışma olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Afyonkarahisar’a 5 yeni ambulans

Bakan Koca, konuşmasının ardından, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü bünyesine dahil edilen tam donanımlı 5 adet ambulansın teslim törenine katılarak araçların anahtarını sağlık çalışanlarına teslim etti. Koca, bir ambulansa çocuklarla binerek test etti ve çocuklara sirenleri çaldırdı.

Afyonkarahisar'da uzun çarşıyı ziyaret eden Bakan Koca, esnafla sohbet etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha sonra Afyonkarahisar'da Sinanpaşa 50 Yataklı Devlet Hastanesi Temel Atma Töreni'ne katıldı.

“Yurt dışından hastalar ülkemize geliyor”

Törende konuşan Bakan Koca, Türkiye’nin sağlık sisteminin dünyada her geçen gün önemli bir noktaya geldiğini söyledi. Koca, “Daha önceleri yurt dışına tedavi için gidildiği dönemden artık yurt dışından yoğun hastanın Türkiye'ye geldiği ve hasta turizminde dünyada önemli bir paya sahip olduğumuz bir dönemdeyiz. Afyonkarahisar'da sağlık turizminde her geçen gün üzerinde yoğun çalışarak özellikle termal sağlık turizmini önemli kılarak, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin de varlığıyla her geçen gün sağlık turizminde önemli bir pay alacağını düşünüyorum. Bu noktada üzerimize düşeni yapacağımızdan emin olun” dedi.

Şehir hastanelerinin önemine de değinen Bakan Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özellikle sağlıkta geldiğimiz noktada 2 gün önce 9. hastanemiz olan Bilkent Şehir Hastanesi'ni Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açmış olduk. Şehir hastaneleriyle sağlıkta geldiğimiz düzeyi taçlandırmak istiyoruz. Şehir hastaneleri önümüzdeki dönemde bulundukları bölgede özellikle son noktada artık hastanın oradan sevk edilmediği fiziki şartlarıyla, insan şartlarıyla ileri teknolojisi ile son noktada hizmet veren hastaneler olacak. Bu şehir hastanelerinin varlığı özellikle sağlık turizmi içinde önemli birer kuruluş olacak. Bizi bu şehir hastanelerinde nitelikli insan kaynağı ile birlikte özellikle üniversiteleriyle işbirliği içinde mükemmeliyet merkezlerinin de olduğu, hastanın artık sevk edilmediği sağlık kuruluşları olacak."

3600 ek gösterge
fahrettin koca
sağlık bakanı
Yorum (3)
Şevket Bostan
Ciddi olamazsınız Sn.Bakanım..!
32
Cevapla
saglık mem
3600 ek gösterge sadece hemşi̇relere veri̇lecekmi̇ş ,o zaman ortada yetki̇li̇ sağlik sen di̇ye bi̇rşey kalmaz Sağlık senin adı olur o zaman hemşi̇re sağlik sen di̇ğer sağlik çalişanlari i̇sti̇falari tavan yapar ki̇mse kalmaz sendi̇kada hemşi̇relerden başka.üye yapacak ki̇mseyi̇ bulamazlar.hadi̇ bakalim .elveda sağlik sen deri̇z yolumuza bakariz BUNUN ADINI KOYUN SADECE HEMŞİRELEREMİ VERİLECEK YOKSA TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MI BİZLERDE TEPKİLERİMİZİ YOLUMUZU ORTAYA KOYALIM AYNI İŞ YAPAN AYNI HAKLARA SAHİP OLAN AYNI ZAMANDA HEMŞİRE SAYILAN TOPLUM SAĞLIĞI SAĞLIK MEMURLARINI NASIL AYIRACAKSINIZ O ZAMAN BU ARKADAŞLAR HEMŞİRE GİBİ ÇALIŞMAYI KABUL ETMEZLERSE NE OLACAK YAPILMASI GEREKEN 2200 EK GÖSTERGEYE SAHİP TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARININ EK GÖSTERGESİ 3600 YAPILMALIDIR
27
Cevapla
Eski 5434 Yeni 5510
2008 sonrası işe giren veya kadro alanlar için 3600 ek gösterge bir anlam ifade etmiyor.Kendisinden bir gün önce işe giren arkadaşından bu gün için en az 1.000TL ek gösterge gelmesi durumunda 1.800 TL eksik emekli maaşı alacaklar.Mağdurları bile bunun farkında değil. Çözüm eski yeni memur ayrımının kaldırılması tüm çalışanların 5434 haklarına kavuşmasıdır.
21
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir