Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Koca: Söylentilerin aslı astarı yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir gazetede “Sağlık Bakanı Koca’dan kendi üniversitesine yetki” başlığıyla yayınlanan haberin asılsız olduğunu açıkladı
Kaynak: İHA
Sağlık Bakanı Koca: Söylentilerin aslı astarı yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yaptığı yazılı açıklamada bayram öncesi bir gazetede “Sağlık Bakanı Koca’dan kendi üniversitesine yetki” başlığıyla verilen haberde kendisinin "bir iki ay içinde sağlık turizminde lansman yapılacağını duyurmasının ardından aralarında kendisinin kurduğu Medipol Üniversitesinin de olduğu 21 vakıf üniversitesine sağlık turizmi yetki belgesi verildiği” iddialarının yer aldığını aktaran Bakan Koca, “Şahsıma ve Bakanlığıma yönelik son dönemde başlatılan sistemli kampanyanın parçası olan bu haber de öncekiler gibi tamamen anlamsız, tutarsız, akıl dışı ve maksatlıdır. Öncelikle şunun altını çizerek ifade etmek isterim ki tezviratla mücadele etmek zor da olsa memleket için hayırlı işlere imza atmaktan vazgeçmeyecek, hedeflerimizden dönmeyeceğiz.


Bakanlığın çıkardığı Genelge Medipol'e göre mi ayarlandı? Bakan Koca cevap verdi


Aslı astarı olmayan söylentilerden ve hesaplı iftiralardan sözde haber üretenler, hem en temel basın ilkelerini hiçe saymakta hem de bilerek ya da bilmeyerek belirli odakların çıkarlarına alet olmaktadırlar” ifadelerini kullandı. 

Bakan Koca, haberde yer alan iddialara yönelik olarak şu ifadeleri kaydetti: 

“Söz konusu Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Hakkında Yönetmelik benim bakanlığımdan çok önce, 13 Temmuz 2017 tarihli ve 30123 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda yönetmelikte zikredilen asgari hizmet sunum standartlarını haiz 70 aracı kuruluş, 105 kamu sağlık tesisi, 23 kamu üniversite hastanesi, 21 vakıf üniversite hastanesi, 560 özel sağlık tesisi olmak üzere toplam 779 kuruluş 'Sağlık Turizmi Yetki Belgesi' almaya hak kazanmıştır. Bakanlığımdan önce 11/05/2018 tarihinde bu belgeyi alan 779 kuruluştan bir tanesi de Medipol Mega Hastanesidir. Sağlık turizminin geliştirilmesi yönünde atacağımız her adımda standartlara uyan her kurumun bu belgeyi alma hakkı vardır. Bu belge, aracı kurumlarımızın ve sağlık kuruluşlarımızın standartlarını yükseltmek yönünde motive edici bir amaç taşımaktadır, kurum ve kuruluşlara herhangi bir maddi teşvik ya da menfaat sağlamamaktadır.” 


Sağık Bakanı Fahrettin Koca: Sağlık turizminde hiçbir ülkenin yapmadığını yapacağız 


Koca, ayrıca Türkiye’nin sağlık turizmi konusunda bir ivme yakaladığını ve bu ivmeyi daha büyük hedeflere ulaştırma yönünde çaba ve destekleri fazlasıyla hak ettiğini belirterek, “Biz de tüm gücümüzle bunu yapıyoruz ve engel tanımadan bu çabalarımızı sürdüreceğiz. Son olarak belirtmek isterim ki ülkemizin yararına olan işleri engelleme gayretiyle tereddüt etmeksizin yalana ve iftiraya başvuranlar, en hafif tabirle üstüne bastıkları toprağa vefasızlık etmektedirler” dedi.

sağlık bakanı
fahrettin koca
Yorum (6)
m. murat
Her zamanki gibi inkâr. Şaşırtmadı ki, haber değeri yok ki.
19
Cevapla
Uzm Dr
Sağlık Bakanı kendi ile ilgili olumsuz iddialara hemen cevap veriyor. Şiddet kelimesini günlük yaşamında ‘engellediği’ için sağlıkta şiddet olayları yokmuş gibi davranıyor. Meslektaşları darp edilirken kayıtsız kalmak, hatta şiddeti körükleyen söylemlerde ve eylemlerde bulunmak (Leo bebeğin sevki gibi) ne kadar acı bir durum.
32
Cevapla
ömer hayyam
damara basılmış, bakanın canı sıkılmış...şahsen sayın bakanın beyanlarının tamamına, belge gösterse bile inanmıyorum....TOPLUMUN MİLLİ DEĞERLERİNİ SÖMÜREN, sömürgeci üniversitelere HAYIR...
8
Cevapla
hamit
Türkiye Geneli Her ASM'ye 3 Sağlık personeli iş sahibi olacak. Aile hekimleri Maaşları 11-12 bin Zaten alıyorlar. Cari giderler A sınıfı 5700 B sınıfı 4700 her ay yatıyor. Aile hekimleri maliyetle uğraşıp maaş+Cari giderler yatıyor.Cari giderleri hesaplayıp ne kadar cepe atarım diye.Hangi Gruplamanın daha kar edeceğini hesaplıyorlar.Aile hekimleri hem kendi işini rahat yapar hemde hastalarla daha fazla ilgilenir.Elektirk ,su diğer giderle kafasını yormasın..Zaten bir Aile hekimi zaten maaşını alıyor.Devletimiz onlar bu işle yormasın işleri yaparsa daha verim alır Vatandaş Aile hekiminden memnun kalır. Bir ALLAH için çıkıp söylemiyorki Cari giderler Araştırılsın.Türkiye Geneli Her ASM'ye 3 Sağlık personeli iş sahibi olacak.
10
Cevapla
Ahmet
İLÇE devlet hastanelerinde Diş hekimleri hastanenin elektrik teknisyeninden daha az maaş alıyor .. Bakanın gündemi farklı ama
25
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir