Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: Şehir hastanesinin kamu-özel ortaklığıyla yapılması şart değil

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni binasının açılış töreninde, İstanbul'da iki şehir hastanesi yapılacağını belirterek, Kartal bölgesine de hizmet edecek bir şehir hastanesi planladıklarını söyledi.
Kaynak: AA
Sağlık Bakanı: Şehir hastanesinin kamu-özel ortaklığıyla yapılması şart değil
ARŞİV
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Koca, "Kartal için de bu bölgeye hizmet etmeyi hedeflediğimiz, yani Kartal'ın şehir hastanesi olabilecek yeri bu bölge olarak planlıyoruz. Koşuyolu Kardiyoloji Kalp Damar Hastanesi ve bu hastanemiz dahil olmak üzere bütün bu alanı, hatta daha da geniş kılarak Kartal bölgesine hizmet edecek, üniversite ile iş birliği içerisinde olabilecek, hastanın artık buradan başka yere sevk edilmediği, adı artık Kartal Şehir Hastanesi olan bir bölge olacak. İlla kamu-özel iş birliğiyle yapılması gerekmiyor. Fonksiyonel olarak önemli olan nitelikli dal hastanelerinin bir araya geldiği sağlık komplekslerinin adı şehir hastanesi olacak." dedi.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin artık Kartal Şehir Hastanesi olarak hizmet vereceğini anlatan Koca, "Poliklinik hizmetiyle faaliyete geçen bu binamızın toplam arsa alanı 290 dönüm. Biz Koşuyolu dahil olmak üzere bütün alanı şehir hastanesi olarak planladık. Yani bundan böyle buranın adı Kartal Şehir Hastanesi olacak. Buranın toplam kapalı alanı 302 bin, toplam yatak sayısı bin 72, poliklinik sayısı 210, ayrıca 43 tane ameliyathaneye sahip, 25 adet de diyaliz yatağı mevcut." ifadelerini kullandı.

"2023 sonuna kadar aşıyı yerlileştirme noktasında kararlıyız"
Bakan Koca, yeni dönemde ilaç, malzeme, cihaz ve aşı konusunda dışa bağımlılığı azaltacaklarına vurgu yaparak, şunları kaydetti: 

"Biz yeni dönemde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte özellikle yerlileşmeyi ve millileşmeyi de çok önemsiyoruz. Dışa bağımlılığımızın yüksek olduğu ilaç, malzeme, cihaz ve aşı konusunda, özellikle 2023 sonuna kadar aşıyı yerlileştirme noktasında kararlıyız. Aşıyla ilgili bir ekip iki hafta önce Küba'ya gitmişti. Şu an yine geniş bir ekibimiz Güney Kore'de araştırma, çalışma ve görüşmeleri yapmak üzere gitmiş oldular. Biz bu noktada özellikle aşıyı devlet eliyle güvenilir şekilde, maliyetini önemsemeden mutlak yerlileştirmeyi ve millileştirmeyi hedefliyoruz." 

Konuşmaların ardından Bakan Koca ve katılımcılar yeni binanın açılış kurdelesini kesti. Koca, daha sonra hastane binasında incelemelerde bulundu. 
 

yerli aşı
sağlık bakanı
fahrettin koca
sağlık bakanlığı
Yorum (2)
Garibankul
Konuşulacak eleştirilecek veya alkışlanacak çok şey olabilir.Şoyle bakınca ülkenin milletin durumuna hastanelere hastalara insanlara insanlığa gidişata şu tespit goze carpiyorki insanlar bitmiş perişan mutsuz huzursuz .Ne tad var huzur var.Nereleri yiktik bozdum mahvettik nerelere merhem olduk net sınırları ile ayırt edebilmek mümkün değil.Bildigim bişey varsa herseyimizle degismemiz dogala donmemiz lazım.Daha güzel huzurlu yaşanılır bir dünya için önce kendimizi gözden geçirerek hırsları yenerek insancıl bakış açısı ile daha doğa ile barışık daha dogal daha empati yaparak daha sabırlı daha merhametli daha dürüst onurlu ahlaklı kişisel beklenti çıkar tutkularından sıyrılarak kendini Hakka teslim etmiş hakikati idrak eden bakış açısı ile bir zihniyetin egemenliğinin yollarını aramalı altyapısını yapabilmenin gayretinde çaba sarf etmeliyiz.Size bakış acıma gelince nedense size tepedeki en başta olmak üzere kalben isinamiyorum degismeli diyorum sil baştan herşey...Daha iyiye daha dogala olması gerekene adil adaletli müreffeh sistemi oturmuş bir yaşanılır dünyaya pencere açan ülkem hayalim .
7
Cevapla
Tekmelettin Pelister
Bravo Sn bakanım.. Bugüne kadar her dediğinizi yaptınız.!. Bunu da yapsa yapsa ancak siz yaparsınız...
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir