Medimagazin logo

Sağlık Bakanı tıp fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eskişehir ziyaretinde tıp fakültesi öğrencileriyle buluştu, ambulans teslim törenine katıldı, SMA ve Down sendromlu çocuklar ve aileleriyle yemekte bir araya geldi.
Sağlık Bakanı tıp fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bir dizi program için Eskişehir’de bulunan Bakan Koca, Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koca, sağlıkta şiddet konusunun önlenmesi hakkında yeni düzenlemeler yapıldığını belirtti.

"Şehir hastanelerimizi bölgenin sağlık üssü olarak konumlandırmak istiyoruz"

Bakan Koca, açıklamalarının ardından Eskişehir Şehir Hastanesindeki ambulans teslim törenine katıldı. Türkiye’de açılan 9 şehir hastanesinden birinin Eskişehir'de olduğunu kaydeden Koca, hastanenin kısa sürede yüzde 82,2 doluluk oranına ulaştığını belirtti. Şehir hastanelerini bölgelerin sağlık üssü olarak planladıklarını anlatan Koca, “Cumhurbaşkanımızın ‘hayalim’ dediği, bugüne kadar açılan 9 şehir hastanesinden biri olan Eskişehir Şehir hastanemizin toplam yatak sayısı 1048, kapalı alanı 333 bin metrekare ve 35 ameliyathanesi mevcut. Açıldığından bu yana hasta sayısı sürekli artıyor, en son geçen ay 170 bin hasta sayısına ulaştığını söylemek istiyorum. Biz şehir hastanelerimizi bölgenin sağlık üssü olarak konumlandırmak istiyoruz. Yani hastanın bütün hizmetinin en son noktada yapılabilir olduğu, başka bir yere sevk edilmeyen bir konumlandırmayla bundan sonraki süreçte şekillendirelim istiyoruz” dedi.

Tıp Öğrencileri ile Buluşma

Program kapsamında, Yunus Emre Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan Koca, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Sağlık Bakanı Koca öğrencilere hitabında şunları kaydetti:

“Üniversiteye girişte Tıp fakültesini tercih etmek, hem fedakarlığa talip olmayı gerektirir, hem de başarıyı zorunlu kılar. Ülkemizde tıbbı kazanmak için milyonlarca kişiyi geride bırakarak zirveye tırmanmanız gerekir. 2018 yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2 milyonun üzerinde başvuru oldu. Açılan Tıp kontenjanı ise 14.643. Diş Hekimliğinde kontenjan 6.104. Hemşirelik kontenjanı 14.635 ve ebelik kontenjanı 3.280. Hekim sayımız ancak 150 binleri buldu. İlk bakışta bu rakamlar sizlere çarpıcı gelebilir. Ancak gelişmiş ülkelerle kıyaslandığımızda hekim sayısı açısından da, nüfusa oranla yatak sayısında da hala gerideyiz.

Hekimlik üstün meziyetler gerektirmektedir. Ne yazık ki, salt tıbbi bilgiyle donatılmış ve bunu klinik becerisiyle zenginleştirmiş bir doktor modeli, bir bütün olarak algılanması gereken insana gereken hizmeti vermekte yetersiz kalmaktadır. Doktoru adeta teknisyenleştiren bir teknoloji hâkimiyeti söz konusudur. Ancak, tıbbın insan odaklı bir bilim, hekimliğin de insanlığa adanmış bir sanat olduğu gerçeğini göz ardı edemeyiz. Etmemeliyiz. Bu açıdan Tıp eğitiminin hedeflerinde yeni bir vizyona ihtiyaç olduğuna inanıyorum. ‘Tıpta insan bilimleri’ konusunda düşünmek ve bu yönde çalışmak gerektiğini düşünüyorum.”

Hastanın ve hekimin kendini karşılıklı güvende hissedeceği bir hizmet ortamı sağlamaları gerektiğinin altını çizen Bakan Koca, daha sonra tıp öğrencilerinin sorularını yanıtladı. Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından fotoğraf çekimiyle sona erdi.

sağlık bakanı
fahrettin koca
tıp fakültesi
Yorum (3)
a
fotorafta öğrenci göremedim
19
Cevapla
Krizantem
Tıp öğrencisi bulunduğu ortamın yıldızıdır. Ellerini kavuşturup, mahçup tavır takınmaz ve savunma moduna geçmez. Bu öğrencilere özgüven dersleri verilmelidir.
10
Cevapla
ali
önemli olan tıp öğrencisi veya dr, uz dr, doç veya prof. olup havalara girmek, ukalalaşmak değil , önemli olan kendini bilmek haddini bilmek, yoksa '' sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır'''
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir