Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci: Hekimler için karar destek sistemi yaptık

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele Türkiye'de de hızla sürüyor. Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Sağlık Bakanlığı'nın bu süreçteki etkin rolünü ortaya koyarak pandeminin dijital yönetimi konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci: Hekimler için karar destek sistemi yaptık
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, TRT'de yayınlanan Hayatın Ritmi programında ilk vakanın Vuhan’dan çıktığı günden itibaren pandeminin Halk Sağlığı Yönetim Sistemi üzerine kurgulandığını belirtti.

Birinci, konuyla ilgili dijitalleşme adımlarını şu sözler ile ifade etti:

"Bütün sistemi salgın hastalık çerçevesinde entegre ettik. 6 bakanlık 39 farklı uygulamayla entegre. Çok kısa bir sürede Türkiye’ye giren insanların her birini elektronik olarak kayıt altına almaya başladık. Diğer bakanlıklar ile entegre ettik. Geldiği gibi onları 14 gün boyunca izlemeye başladık.

 

 

'HEKİMLER İÇİN KARAR DESTEK SİSTEMİ YAPTIK'
Tedavinin nasıl olduğu bilinmiyordu. Hekimlerimiz için en kritik süreç buydu. Hekimler için karar destek sistemi yaptık. Hekimlerimiz hastasına hangi ilacı kullanması gerektiğine Bilim Kurulu’nun ilan ettiği rehber çerçevesinde önerebiliyordu.

'PSİKOLOJİK DESTEK VERDİK'

Sağlık çalışanlarının görüntülü olarak psikolog ve psikiyatristler ile muayene olmasını sağlayarak onlara psikolojik destek verdik. Daha sonra otistik çocukların da psikolog ve psikiyatri ile muayene olabilmesi için uygulama geliştirdik."

dr. suayip birinci
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir