Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: 'Yasama döneminin ilk gündemlerinden biri sağlıkta şiddet'

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca: Bu böyle süremez, TBMM’nin yasama döneminin ilk gündemlerinden biri sağlıkta şiddet konusu olacaktır
Sağlık Bakanı: 'Yasama döneminin ilk gündemlerinden biri sağlıkta şiddet'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Arjantin Mar del Plata’da yapılacak olan G20 Sağlık Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere yola çıkan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Bahçelievler’deki bir özel hastanede menfur bir saldırı sonucu ağır yaralanan ve tüm çabalara rağmen kurtarılamayan Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman’ın hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak Esenboğa Havaalanı’nda yaptığı açıklamada “Öncelikle değerli meslektaşımıza rahmet, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı diliyorum. Meslektaşlarımızın güvenli bir ortamda hizmet vermelerini sağlayacak, şiddeti caydıracak ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını temin edecek düzenlemelerin TBMM’nin öncelikli gündemi arasında yer alacağını, Bakanlık olarak bu konunun etkin ve yakın takipçisi olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.” dedi. 

Hastane başhekimiyle konuşup ayrıntılı bilgi aldığını, rahmetli hekimin eşi Mutlu Hacıosman’la telefon görüşmesi yaptığını ve taziyelerini bildirdiğini belirten Dr. Koca “Biraz önce Mutlu Hanım’a  arayıp başsağlığı dileğinde bulundum. Acılarını paylaştığımızı, zanlının en ağır cezaya çarptırılması için Bakanlık olarak hukuki her türlü girişimi yapacağımızı, konunun yakın takipçisi olacağımızı kendilerine ifade ettim.” dedi.


Sağlık Bakanı saldırı sonucu ölen doktor için taziye mesajı yayınladı 


Dr. Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son halkası olan bu menfur hadise karşısında üzüntümüz tarifsizdir. Bu böyle süremez, TBMM’nin yasama döneminin ilk gündemlerinden biri konuyla ilgili yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi olacaktır. Ayrıca İçişleri ve Adalet Bakanlıklarıyla da koordineli olarak hukuki ve icrai çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu açıklamanın ardından Arjantin Mar del Plata’da yapılacak olan G20 Sağlık Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere yola çıktı.

sağlık bakanlığı
hekime şiddet
doktora saldırı
Yorum (18)
Dr.Cevdett
Dikkat!!! Sağlığımızı korumak için vatandaşın istediği ilacı yazmak, istediği tetkiki yapmak durumuna geldik maalesef. Memleketim insanı paranoya halinde. İnsanımızın ruh sağlığı bozuk. Akşam haber bültenlerini izleyemez hale geldik. Haberlerde şiddet, hırsızlık, gasp cinayet, tacizden geçilmiyor. Allah sonumuzu hayır eylesin.
18
Cevapla
se
Özellikle doktorlara yöneltilen nefret söylemi ve devletin hastanelerde şiddete yönelik etkili hiç(!) bir önlem almaması sonucu ölmeye devam edeceğiz gibi. Hastaneye girişler de X-ray arama ve güvenlikçiler dahil silahla içeri girilmesi engellenmeli, hastaneye giren her paket ve çanta aranmalı. Önce doktorunuzu koruyacaksınız.
12
Cevapla
dr
Unutulur unutulur. Dr Ersin arslan, Dr sait berilgen nasıl unutulduysa, maalesef ki maalesef. Hiç olmazsa bu doktorlara Allah'tan rahmet dileyip hayırlı bir iş yapmış olayım.
15
Cevapla
Özlem
Bu hükümet ve bu yurdum insanı oldukça hiç bir çözüm üretilemez...sağlık politikadı ve işleyişinin kökten değişmesi lazım.. Bir hekimin bakacağı hasta sayısı minimalize edilip sadece ve sadece randevu sistemine geçilmeli.. Acil başvuru kriterleri göz önüne alınıp, acil yoğunluğu azaltılacak işlemler yapılmalı, gerek maddi gerek yasal...
11
Cevapla
Özlem
Sizin vergilerinizle doktor veya sağlıkcılar maaşını alıyor gibi embesil bir fikir yerleştirirseniz daha çok şey olur... Peki benim vergimle kimler maaş alıyorsa dövmeye hakkım var, gelsin onlar...
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir