Medimagazin logo

Sağlık Bakanı'ndan 3600 ek gösterge açıklaması: 'Önümüzdeki dönem devreye girecek'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca katıldığı programda önümüzdeki dönemde 3600 ek gösterge devreye girecek dedi
Sağlık Bakanı'ndan 3600 ek gösterge açıklaması: 'Önümüzdeki dönem devreye girecek'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca katıldığı bir programda 3600 ek göstergeye ilişkin olarak “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Bilkent Şehir Hastanesi açılışında müjdesini verdiği 3600 ek gösterge, önümüzdeki dönemde devreye girecek.” dedi.

Bakan Koca “ Şu an hemşireler de dahil olmak üzere 3600 ile ilgili bir çalışma yapılıyor.” dedi ve konunun 2019’da çözülmesini ümit ettiğini belirtti.

Diğer sağlık çalışanlarının 3600 ek gösterge durumlarının sorulması üzerine Bakan Koca şu yanıtı verdi: “Şu dönemde hemşirelerle ilgili var. Polislerle ilgili var. Diğer çalışanlarla ilgili şu an yok. Ama onunla ilgili bir çalışmamız ayrıca var. Şu dönemde bu çalışmanın içinde değil o.”

ek gösterge
3600
sağlık bakanı
fahrettin koca
Yorum (15)
Hasan
Hemşire kardeşlerimiz 3600 göstergeyi hak ediyorlar bunun yanında kamu eczacılarıyla alakalı güzel haberler duymak istiyoruz Sn Bakanım. Uzman eczacı alımları neden yok denecek kadar az? Maaşlarımız doktorlara kıyasla neden bu kadar düşük? Bir eczacı olarak kliniklerde çalışıp mesleğimin hakkını verip iyi bir maaşla çalışmak hakkım. Avrupa ülkelerinde eczacılar el üstünde tutuluyor. İlaç konusunda eczacılar her aşamada söz sahibi ve durumları ortada. Eczacılarımıza ve ilaca daha fazla yatırım yapılmalı. Kamu eczacısı depolarda çürütülmemeli.
19
Cevapla
Diş tabibi
Ilçe devlet hastanelerinde sıfır döner alan diş hekimleri için ne yapacaksınız.. 5 yıllık diş hekimiyim yeni göreve başlayan polisten daha az maaş alıyorum..
19
Cevapla
Eski Yeni Ayrımı
Atlanan ve mağdurlarının bile farkında olmadığı konu eğer siz 2008 sonrası işe başlamış veya 4b den kadroya geçmişseniz ek gösterge hiçbir işinize yaramayacak. Hemşirelere 3600 verildi diyelim hekimlerin ek göstergesi aynımı kalacak bunu dile getiren yok...
31
Cevapla
CEMİLE BÜYÜKAKGÜL
Sağlık Bakanlığı'nın hekim dışı sağlık personeli sadece hemşireler değil malum. Döner sermaye, nöbet ücreti v.s. gibi mevzuatlarda doğumhane, ameliyathane ve anestezi özellikli birim olarak sayılırken hemşireye 3600 verip doğumhanede çalışan ebeyi veya anestezide çalışan teknisyeni bu işin dışında tutmak çalışma barışını bozar. Kaş yapayım derken göz çıkarmak olur ancak...
39
Cevapla
Ahmet
Lütfen ilçede çalışan diş tabipleri de hemşirelerle aynı maaşı alabilsin.. Ya da kadro açın diş tabipliğinden hemşireliğe geçelim...
46
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir