Medimagazin logo

Sağlık Bakanından 'yıpranma payı' açıklaması

Bakan Demircan, "Yıpranma payı, emekli maaşları düşük. Bunu düzeltme için gayretimiz var. Mali konular olduğu için bütçe süreci içinde inşallah bunu çözeriz, ben bu gayret içindeyim." dedi.
Kaynak: AA
Sağlık Bakanından 'yıpranma payı' açıklaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, gazetecilerle bir araya geldiği kahvaltılı basın toplantısında yıpranma payı ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Bakan Demircan, "Yıpranma payı, emekli maaşları düşük. Bunu düzeltme için gayretimiz var. Mali konular olduğu için bütçe süreci içinde inşallah bunu çözeriz, ben bu gayret içindeyim." dedi.

Sağlığın da kendi içinde çok zor olan ve daha az yıpratan bölümler bulunduğunu belirten Demircan, bazı görüşlere göre bunların ayrı ayrı değerlendirilmesi, bazılarının ise bunun bir takım oyunu olarak birlikte ele alınması gerektiği şeklinde olduğunu söyledi. Bu konudaki çalışmaların sürdüğünü dile getiren Demircan, "İnşallah bu müjdeyi vereceğiz ama olgunlaşmadığı için şimdiden bir şey diyemiyorum. Ama bu çalışmamız var, olan bu, ciddi bir şekilde sürüyor. Başardığımızda paylaşacağız." diye konuştu.

yıpranma
sağlık çalışanı
Yorum (148)
Harun
Arkadaşlar reis size takmış diyemiyor hiç bir sağlık bakanı
9
Cevapla
Ali Demir
Zaten sağlıkçılara yönelik her türlü vaatte maliye'ye atıfta bulunup yaradan'dan ümit kesilmez moduna giriliyorsa "Ex duhul" yorumu geliyor hemen..
6
Cevapla
Mustafa D.
1-SAĞLIKTA ŞİDDET = *İŞ KAZASIDIR!!! 2-SAĞLIK BAKANLIĞI BİR PATRONDUR. 3- SAĞLIKTA ŞİDDET BİLDİRİMİNİN ADLİ BİLDİRİMİ "İŞ KAZASI" OLARAK YAPILMALIDIR. 4-İnsanların 24-32 hatta 36 saat çalıştırılması, kesintisiz çalıştırılması, uzmanlık becerisi gerektiren işlemlerde UZMAN gibi TEK BAŞINA çalıştırılması yasaktır. 5-Geriye dönük iş kazalarının bildirilmemesi, yapılan MOBBİNG'ler cezasız kalmamalı. Birisi YÖK'ün asistan hekimlere yönelik çalıştayını okusun da bana bu rezaleti açıklasın. 6- Sağlık çalışanlarının en az yarısı psikiyatrik olarak MESLEK HASTALIĞINA sahip. Tazminatını KÖTÜ PATRON ödemelidir. Mevcut sistem bu şekilde devam ettiği için tekrarlayan olaylar ve sonuçlar arasındaki ilişki genellikle aynı sonuçları vermeye devam edecektir (Aksiyom). İsimler değişebilir ama olayın oluş biçimi, şiddet eğilimi gösteren hastanın tipi (20-30 yaş madde kullanmış erkek), oluşturulan bu kazalar; bir profil oluşturmaktadır. Bu regresyon analizi ile görsel hale de getirilebilir. Bunun adı sağlıkta şiddet değil, iş cinayeti ve iş kazasıdır. Bu sisteme hepimiz kurban ediliyoruz. 87307621-402.02 İş Sağlığı ve Güvenliği İş Prosedürü, olay bildirim formuna bakınız sayın yetkililer.
3
Cevapla
ali kavak
olgunlaşmasını beklemek, simüle ettik,söz iki ay sonra çıkacak, söz cumhurbaşkanımız 3 yıl önce talimat verdi bu yıl bitiyıor 4. yıl olacak, sağlıkçıya müjdemiz var, söz maliye bakanıyla hellalleşeceğiz,söz,söz,söz......müjdeeeee...., söz şiddet bitecek.,söz emekli maaşı artacak.Allah rıza için birşeylere söz vermeyin artık
11
Cevapla
türkay
Hadi canım dalgamı geçiyorsunuz bizimle, 10 yıldır aynı muhabbet,bizede yazık.
27
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir