Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı: Çin'den Türkiye'ye gelen yolcular termal kameralarla taranacak

Sağlık Bakanlığı, Çin'den gelen tüm uçaklardaki yolcuların inişte termal kameralarla taranacağını bildirildi.
Sağlık Bakanlığı: Çin'den Türkiye'ye gelen yolcular termal kameralarla taranacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Çin'de görülen "koronavirüs" dolayısıyla bakanlık bünyesindeki bilim kurulunun dün toplandığı hatırlatıldı.

Toplantıda, Çin'den gelen tüm uçuşlar için bulaşıcı hastalık kontrolü önlemlerinin alınması, yolcu iletişim bilgi formlarının doldurulması ve yer personelinin bilgilendirilmesi yönünde karar alındığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Çin hükümetinin bölgeyi karantina altına almasının ardından, Çin'e ait bir hava yolu firması tarafından haftada üç gün düzenlenen Vuhan-İstanbul seferleri durdurulmuştur. Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu konuda henüz bir uyarı yapılmamış olmasına rağmen, Bakanlığımız tarafından Çin'den gelen tüm uçaklardaki yolcuların uçaktan inişte termal kameralarla taranması kararı alınmıştır. Havalimanlarında karantina odalarımız hazır olup sağlık ekiplerimiz 7/24 usulüne göre kesintisiz çalışmaktadır." 

 

coronavirüs
sağlık bakablığı
termal kamera
Yorum (1)
Alakasız ama
Hekim, hakem, hakim. Bu üç takdir yetkisi olan meslekte; memnuniyet anketi YAPAMAZSIN! Aksi taktirde, tarafsız ve adil olması gereken kararlar ve raporlar verilemez!
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir