Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı duyurdu: 10 binden fazla doktor alınacak

Sağlık Bakanlığı, 2019 yılı içerisinde toplam 16 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edileceğini duyurdu
Kaynak: TRT Haber
Sağlık Bakanlığı duyurdu: 10 binden fazla doktor alınacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sözleşmeli Sağlık Personellerinin istihdam edilmesine dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, sağlık hizmetlerinin verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla eleman temininde güçlük çekilen yerlerde sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Yataklı tedavi kurumlarına 5 bin 552 doktor ve 8 bin 232 uzman doktor alınacak. Ayrıca sağlık evlerine de 995 sözleşmeli ebe kadrosu verildi.

Bu yıl toplamda 16 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek.

sağlık bakanlığı
sağlık personeli
Yorum (14)
Dr.Cevdett
Yanlış biliyorsam düzeltin, 2019 yılında 10-12000 civarında hekim mezun olacak. Artık her mezun olanını ataması yapılmayacak mı acaba? Hekimin iş garantisi bitiyor mu?
6
Cevapla
dr.mikro
Sözleşme hakkı tüm hekimlere verilmelidir.PDC fazlası olduğumuz için çalıştığım hastanede sabit dışı döner sermaye alamıyoruz.Hesapladım 2018 yılı ortalama aylık gelirim 6.023 TL.%3-5 lik mutlu azınlığı saymazsak çoğunlugun durumu bu.Sözleşme hakkı verilerek en azından iyileştirme yapılmış olur.
44
Cevapla
Herkese 4924 sözleşme
Dr.Cevdett bu 4924 sözleşmeli kadrosu farkı ne derseniz 1/4 uzman hekim Ocak 2019 maaşı 4 bin TL iken sözleşmeli maaşı yanlış bilmiyorsam 7-8 bin civarı.Mecburi hizmette 6.bölge görmeyenler bunu pek bilmez.Eskiden çok sınırlı ve sadece bölgeye bu hak verilirdi(herkes yararlanamazdı) şimdi her tarafa veriliyor ve büyük haksızlığa yok açıyor.Ya herkese verilmeli yada kaldırılmalıdır.
46
Cevapla
Coşkun Marşap
Özellikle büyük şehirlerdeki hastanelerde çok aranılan bölümlerde ( dahiliye,göz,Kbb, kadın doğum,dermatolojik gibi) uzman doktor açığı olduğu için randevu alınmamaktadır. ve. aşırı yığılma vardır.Bunun nedeni artık Türkiye'de halkın yüzde 70 -75 gibi bir kesiminin büyük kentlerde yaşamasıdır.Artık nüfusu 4000-5000 olan yerlere 4 ana branş dışı uzman doktor atamasını yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir.Genç yaşta emekli olup özel sektörde aradığını bulamayan mutsuz binlerce tecrübeli ve hala eli bıçak tutabilen uzman hekimlerimiz vardır.Bu doktorların sözleşme yoluyla güvenlik soruşturmasını da yaptırarak hastanelerde görev almasının sağlıktaki doktor açığını büyük oranda kapatacağını düşünüyorum.
15
Cevapla
Snm
Ne zaman yapilacak alim ve nereye basvurucaz?
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir