Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı personeline uyarı: Şifrelerinizi yöneticiniz bile istese vermeyin

Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü il sağlık müdürlüklerine yaptığı bilgilendirmede; telefon, sosyal medya, eposta vb parolalarının yöneticiler dahi istese paylaşılmaması konusunda uyardı
Sağlık Bakanlığı personeline uyarı: Şifrelerinizi yöneticiniz bile istese vermeyin
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünden İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilen "Parola Güvenliği" başlıklı yazıda Sağlık Bakanlığı çalışanlarının kurumsal hesaplarının ele geçirilmeye çalışıldığına dikkat çekilerek "saldırganların, kurumun üst yönetiminde yer alan kişiler adına sosyal medya hesabı açtığı, bu sahte sosyal medya hesabı üzerinden çalışanların EBYS/e-Posta parolasını istediği tespit edilmiştir." ifadelerine yer verildi. 

Yapılan bilgilendirmede personelin telefonla, sosyal medya, eposta vb için sosyal mühendislik tuzaklarına karşı dikkatli olması ve böyle bir olay yaşanması durumunda hemen https://bilgiguvenligi.saglik.gov.tr/Home/OlayBildir adresinde yer alan ihlal bildirimi yapması istendi. 

Açıklamada; şifrelerin kurumda çalışan bilgi işlem personeli ve yönetici pozisyonunda bulunan kişiler tarafından bizzat istense bile hiçbir şekilde paylaşılmaması gerektiği önemle vurgulandı. 

sağlık bakanlığı
sağlık bilgi sistemleri
Yorum (1)
hakan
yazışmaları tıbbi sekreterler yapıyor.mecburen ebys şifreleri bilmemiz lazım.onlar bilmiyor.Aile hekimleri Maaşları 11-12 bin Zaten alıyorlar. Cari giderler A sınıfı 6200 B sınıfı 4700 her ay doktor başına yatıyor. Aile hekimleri maliyetle uğraşıp maaş+Cari giderler yatıyor.Cari giderleri hesaplayıp Hangi Gruplamanın daha kar edeceğini hesaplıyorlar. Bir ALLAH için çıkıp söylemiyorki Cari giderler Araştırılsın.Türkiye Geneli Her ASM'ye 3 Sağlık personeli iş sahibi olacak. Türkiye Geneli Açılan Hastanelere ve Şehir Hastanelerin Diplomalı Sağlık işçisi olarak alım yapılırsa işsiz kimse kalmaz. Yaş sınırının kaldırılmasını arz ediyoruz.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir