Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için düğmeye bastı

Sağlık Bakanlığı personel alımı konusunda günlerdir süren spekülasyona en net cevap, Sağlık Bakanı 12 bin personel alımı yapılacağını duyurdu. Hedefinin daha fazla alım olacağını duyuran Bakan Akdağ, beklentilerinin minimum 12 bin bin personel alımı olduğunu ifade etti. Peki, Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı ne zaman yapılacak? İşte, merak edilen konu hakkında detaylar
Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için düğmeye bastı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı bünyesine alınacak 12 bin personel alımı için geri sayıma geçildi. Sağlık hizmetlerinin daha kolay götürülebilmesi için personel sayısında artışa gitmek isteyen Sağlık Bakanlığı, 12 bin personel alımı ile bu konuyu çözüme kavuşturmak istiyor. Konuyla ilgili bir televizyon kanalına konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yapılacak olan personel alımlarıyla ilgili detaylı bilgi verdi. İşte, Bakan Akdağ'ın 12 bin sağlık personeli alımı konusunda verdiği detaylı bilgiler..

Katıldığı bir televizyon programında sunucunun, "Sağlık sektöründe çalışanların istihdamıya ilgili çok sayıda soru geliyor, genel bir durum var mı?" sorusuna yanıt veren Akdağ, şu cümleleri kaydetti;

"Sayılar henüz netleşmedi, Maliye Bakanlığı asgari 12 bin kişi konuştuk ancak bu sayı bize yeterli değil. Tekrar Maliye Bakanı'nın, Başbakan'ın kapısını çalacağım. Ne kadar sağlık personeli istihdam edersem mutlu olurum. Çünkü gerçekten ihtiyacımız var. Sağlık Bakanlığı olarak daha fazla sayıda sağlık personeli istihdam etme hakkımız var."

12 BİN PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

12 bin personel alımı konusunda son noktayı koyan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, alımların ne zaman yapılacağı şeklindeki soruya cevap verdi. Alımların yapılacağı tarih konusunda en net bilginin önümüzdeki aylarda verilebileceğini aktardı. 

16 BİN SAĞLIK PERSONELİ İSTİHDAMI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANMIŞTI


Sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimlerinin 2017'de uygulanmak üzere belirlenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, bu yılın ilk günlerinde Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanmıştı.

 

 

Buna göre, eleman bulunmasında güçlük çekilen yerler ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli yürütülebilmesi amacıyla 2017'de 16 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek.

Sağlık Bakanlığınca belirlenen pozisyonlarda acil sağlık hizmetlerinde 220, ilçe sağlık müdürlüklerinde 60, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı eğitim hastanelerinde bin 886, entegre ilçe hastanelerinde 958, yataklı tedavi kurumlarında 10 bin 500, Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna bağlı entegre ilçe hastanelerinde 422, halk sağlığı laboratuvarlarında 34, toplum sağlığı merkezlerinde 920, sağlık evlerinde bin olmak üzere 16 bin sözleşmeli sağlık personeli çalıştırılacak.

İstihdam edilecek personelden 8 bin 274'ü uzman tabip, 6 bin 669'u tabip, bin 3'ü ebe, 45'i sağlık memuru ve 5'i hemşirelerden oluşacak. Ayrıca, birer diş tabibi, diyetisyen, psikolog ve sağlık teknikeri istihdam edilecek.

Personel istihdamında zorluk çekilen yerlerde gönüllülük esasına göre devamlı sağlık hizmeti sunumu sağlanmış olacak.

sözleşmeli personel
sağlık bakanlığı
personel alımı ne zaman
Yorum (4)
Rk
Serbest çalışan profesör ve doçentlerden neden sözleşmeli kısmi zamanlı olarak üniversite ve araştırma hastanelerinde yararlanmıyorsunuz?
3
Cevapla
salim
Hakim-Savcı 13.500, TRT çalışanı 18.750...
19
Cevapla
Mehmet Avcı
4924 kadroları Ocak ayının başında remi gazetede yayımlanmıştı, ancak hala kadrolar tahsis edilmedi. TKHK'na durumu sorduğumuzda Maliye Bakanlığı'nın vizeleri göndermediğini söylüyorlar.
6
Cevapla
Ahmet şeref
4924 e ocak ayında başvuru yaptığım sırada dhy li idim ve hastenemden kadroya hak kazandığım söylendi. Ancak sözleşme imzalanmadı ve bakanlık kaynaklı bekletildiği söylendi. Nisan ayında yeniden başvuru iştendi dhy m bittiği için kadrodan yararlanamadım bu durumda mağdur arkadaş var mı hukuki süreç için fikri olan varmı
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir