Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı: TUS ve diğer sınavları kazananlar kurumlarından ayrılabilir

Sağlık Bakanlığının yayımladığı yazıya göre TUS ve diğer sınavları kazanaların ayrılışlarına izin verilecek
Sağlık Bakanlığı: TUS ve diğer sınavları kazananlar kurumlarından ayrılabilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı 27 Ekimde yayımladığı Genelge ile istifa, emeklilik ve kurumdan ayrılışları yasaklamıştı. Genelgede "Sağlık tesislerinde görev yapmakta iken, başka kurum ve kuruluşlara atama talep edip de ataması yapılan personelin ayrılışı yapılmayacak, başka kamu kurum ve kuruluşlarına atama talep eden personele bu süreçte muvafakat verilmeyecek. "denilmişti.

Bugün Bakan Yardıcısı Halil Eldemir imzasıyla yayımlanan yazıda ise TUS ve diğer sınavları kazanaların ayrılışlarınıa izin verileceği belirtildi.

Yayımlanan yazıda şunlar ifade edildi:

Gelinen süreçte, Bakanlığımız uhdesinde çalışıp da kamu kurum ve kuruluşları ile özel/vakıf üniversitelerince yapılan (tıpta uzmanlık sınavı, diş hekimliğinde uzmanlık sınavı, yan dal uzmanlık sınavı, eczacılıkta uzmanlık sınavı, kamu personeli seçme sınavı da dahil) personel alımı sınavı neticesinde o yer kadrolarına yerleşmeye hak kazananların, bu yerleşmeden kaynaklanan haklarını kaybetmemeleri amacıyla  sınavla yerleşmeye hak kazandıklarını belgelendirmeleri kaydıyla, bakanlığımız kadrolarından ayrılma taleplerinde, Bakanlığımız ve Bağlı Kuruluşlarına yerleşmeye hak kazananlara yönelik yapılan uygulamanın bu kapsamdaki personele de aynı cihetle uygulanarak ayrılışlarına müsaade edilmesinin uygun olacağı hususunda  bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. 


 

tus
sağlık bakanlığı
istifa
kurum ayrılışları
Yorum (6)
h.m.
emekli olmak isteyenlere de engel omasanız artık...
41
Cevapla
Fatih Yılmaz
Kovid hasta sayıları azaldı ve sağlıkçılara ihtiyaç da azaldı. Bu 2.5 aylık sürede sağlıkçılara esnek çalışma yok, izin, istifa ve yaşı ne olursa olsun emeklilik hakkı yasak. Sağlıkçılar artık yoruldu, bitkin. Bu halimizle çalışmak kendi hayatımızı da olumsuz etkiliyor, hata yapma ihtimalimizi de arttırabilir. Lütfen artık yasaklarimizin bir an önce kalkıp daha verimli çalışmak istiyorum.
28
Cevapla
Fatih Yılmaz
Sağlıkçılar kovid vakası azalmasına rağmen izin, istifa ve emeklilik yasağı altında yaşına bakmaksızın 2.5 aydır çalışıyor, artık yoruldu, tükendi. Esnek çalışma yok, bu haliyle kendi sağlığımız risk altında ve hata riski artmaktadır. Bir an evvel yetkililerimizden düzenleme talep ediyorum.
29
Cevapla
Fatih Yılmaz
Sayın Medimagazin Yönetimi size iki defa talebimi ilettim, neden yayınlanmıyor merak ediyorum. Sesimizi siz duyurtmazsaniz kim duyurtacak? İzin, istifa ve emeklilik yasağının artık kaldırılmasını istiyoruz, kovid azaldı ama sağlıkçılar tükendi, nefes almaya ihtiyacımız var, kendi sağlığımız risk altında, çalışma esnasında hata yapma ihtimali arttı.
36
Cevapla
M. Ayana
İzin ve istifa yasaklarının artık kalkması lazım. Vaka sayısı çalışmalarımız sayesinde epey azaldı. Artık bir nefes alma ihtiyacımız var. Emeklilik öncesi abiler gerçekten yoruldu. Artık anlamı kalmadı bu yasağın, normale dönüş başlamalı. O da sağlıkçılardan başlamalı.
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir