Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı verileri: Uyarıcı resimler nedeniyle kullanıcıların yüzde 30'u sigarayı bıraktı

Sigara paketlerinin üzerinde yer alan uyarıcı resimler etkili oldu. Türkiye'de bağımlıların yüzde 30'u sigarayı bıraktı. Yine sigara içenlerin yüzde 60'ı da bırakmak istiyor
Kaynak: TRT Haber
Sağlık Bakanlığı verileri: Uyarıcı resimler nedeniyle kullanıcıların yüzde 30'u sigarayı bıraktı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sigara kullanımı, kanser başta olmak üzere, akciğer hastalıkları, kalp-damar hastalıkları gibi ölüme kadar götüren sağlık sorunlarına neden oluyor.

Bu nedenle Sağlık Bakanlığı tütünle mücadelede kararlı. Alınan kararlar sigara bıraktırmada etkili oluyor. Bunlardan biri de sigara paketlerinin üzerinde yer alan uyarıcı resimler.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, sigara paketleri üzerindeki uyarıcı resimler nedeniyle kullanıcıların yüzde 60'ı sigarayı bırakmak istiyor. Kullanıcıların yüzde 30'u ise sigarayı çoktan bırakmış durumda. 

Önümüzdeki süreçte ise sigara paketleri tek tip ve tek renk olacak. Bakanlık tarafından alınan kararla bir süre sonra devreye girecek olan tek tip paket uygulamasının sigara bırakma oranlarını yükseltmesi öngörülüyor.

Düz paket uygulaması ile tütün ürünlerinin çekiciliğinin azaltılması, tütün paketlerinin reklam ve promosyon aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

sigara kullanımı
sağlık bakanlığı
Yorum (2)
KAMİL TAS
Ondan değil o abartılı vergilerden azaldı. İnsanlar tütün sarıp içmeye başladı, bir de bunu araştırsanız daha mantıklı olur.
7
Cevapla
mehmet akdoğan
Sağlıkta şiddete karşı benzer önlemleri neden almıyorsunuz? Sağlık kuruluşlarında afişler kullanılabilir ve medyada uyarıcı kamu spotu şeklinde yayınlar yapılabilir.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir