Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı: Zorunlu aşı gündemimizde yok

Aile hekimlerinin gündeme getirdiği, 'aşı vurulması zorunlu hale getirilsin' talebi büyük tepki topladı. Türkiye'de 23 bin 642 ailenin çocuklarına aşı vurdurmayı reddettiğini belirten Sağlık Bakanlığı, gündemlerinde aşıyı zorunlu hale getirmek gibi bir uygulamanın bulunmadığını açıkladı
Kaynak: YENİ ŞAFAK - Aybike Eroğlu
Sağlık Bakanlığı: Zorunlu aşı gündemimizde yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aile hekimlerinin gündeme getirdiği, 'aşı vurulması zorunlu hale getirilsin' talebine Sağlık Bakanlığından yanıt geldi. Türkiye'de 23 bin 642 ailenin çocuklarına aşı vurdurmayı reddettiğini belirten Sağlık Bakanlığı, gündemlerinde aşıyı zorunlu hale getirmek gibi bir uygulamanın bulunmadığını açıkladı. Bakanlık, aşılarla ilgili önyargının ortadan kaldırılarak vatandaşların gönüllü bir biçimde aşı yaptırmasının önemine işaret etti.

HASTALIKLARI YOK EDİYOR

Toplumsal bağışıklığın sağlanması için aşı yaptırılması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, uygulanan aşılar sayesinde dünyada yılda 6 milyon ölümün önlendiğine dikkat çekti. Dünyada uygulanan aşılama programları, yaşamı tehdit eden hastalıkların görülmesini önemli ölçüde azaltırken, 1924 -1944 yılları arasında büyük salgınlar ve ölümlere yol açmış olan çiçek hastalığı, yürütülen aşılama çalışmalarıyla 1977 yılından itibaren tamamen yok edildi.

SUÇİÇEĞİ'NDE ARTIŞ GÖRÜLEBİLİR

Sağlık Bakanlığı verilerine göre suçiçeği hastalığından korunmanın en iyi yolu aşılama olarak ifade edilirken, özellikle aşılanmayan çocuklarda suçiçeği vakalarının görüldüğüne dikkat çekildi.

 

zorunlu aşı
sağlık bakanlığı
gönüllü aşı
Yorum (13)
Dr
Benim çocuğum bu cahil cüheyla insanların aşı vurulmamış çocuklarından hastalık kapacak Allah korusun belki hayati tehlikeye girecek ama aşı zorunlu olmayacak. Kendisine bakamayan bir sürü insanın onlarca çocuğu oluyor. Onlar da bakımsız. Öyle ana babalar tanıyorum ki çocuğunun yaşını soruyorum bilmiyorum diyor çünkü 15 tane var. Ne bunların çocuk sahibi olmasına engel var ne de aşılama için zorunluluk.. Ne güzel memleket..
32
Cevapla
Serkan Yiğit
Dr rumuzlu vatandaşımız eğer siz insanları böyle rahat şekilde aşağılayabiliyorsanız düşündüğünüzden daha güzel bir memleket burası... İnsanların endişelerini giderin aşılarını yaptırırlar. Yorumunuzdan anladığım bir sonraki talebiniz insanları kısırlaştırmak olabilir... Çocuğunuzun hasta olma sebebi sadece aşı yaptırmayan kişiler mi? Hekimseniz bir hekim olarak bu açıklamanızdan utandım.
7
Cevapla
Mesut
Dr. (Dr.) Bey/Hanımefendi, Çocuğunuzun hastalık kapmasından neden korkuyorsunuz anlayamadım. Korusun diye aşı yaptırmışsınız ya işte. Madem aşı hastalıktan koruyor korkmanıza ne hacet var? Açıklarsanız memnun olurum.
8
Cevapla
Osman
Madem Aşı yaptırma zorunluluğu yok,aile hekimliği performans hesaplamasından aşı uygulaması performansı kaldırılmalıdır,bu kadar basit ve net.Aile hekimliğiyle dalgamı geçiliyor.
27
Cevapla
drvildan
evet bir de bu aşı reddi modası çıktı. Ben ankaranın göbeğinde çalışan bir hekimim ve bizim bölgemizde kızamık vakaları var. 1 yaşındayken aşı yapıldığı için infantlar büyük risk altında. kızamık şüphesiyle boğaz sürüntüsü,kan idrar aldığımız hastaların sonucu 5 günden önce çıkmıyor hastalar o sırada bütün hastanelerde sokakta avm de toplu taşıma araçlarında özgürce gezip tozuyor. kızamık salgını kapımızda diye düşünüyorum. Aşı redlerine gelince o ayrı bir konu kesinlikle bu konuya bir el atılmalı
24
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir