Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığından sağlık hizmetlerinde tedbir toplantısı: Sahanın sorunlarını çok iyi biliyoruz

Sağlık Bakanlığı, kamu kaynaklarını daha verimli kullanmak, maliyetleri ve harcamaları azaltmak için önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Sağlık hizmetlerinin tümünü kapsayan tedbirler TGAP kültürü ile İstanbul’da bölge illere anlatıldı
Kaynak: Haber 7
Sağlık Bakanlığından sağlık hizmetlerinde tedbir toplantısı: Sahanın sorunlarını çok iyi biliyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakanlık Tasarruf Takip Ofisi 8’nci bilgilendirme toplantısını Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü koordinesinde; Bursa, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova illerinin katılımı ile İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Konferans salonunda düzenlendi. Bakanlık’ta kurulan tasarruf ofisinin kamu bütçesindeki harcamaları finansal ve sosyoekonomik açıdan analiz ederek israfın önlenmesi konusunda çalışmalar yürüteceği açıklandı.

ÖNCELİĞİMİZ SAĞLIK HİZMETİ

Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Selim Bener, sağlık alanında kaynakların verimli kullanılmasını vurgulayarak “Sağlık hizmetine ihtiyacı olan her vatandaşımıza, hizmeti ulaştırmanın birinci önceliğimiz ve sorumluluğumuz olduğu bilinci ile hareket etmek zorundayız” diye konuştu. Bener, “Yapmış olduğumuz bu toplantı bir farkındalık toplantısı. İl yöneticilerimizle ve hastane idarecilerimiz ile bir araya gelmeyi önemsiyoruz. Bu kültürü sürekli hale getirmemiz gerekiyor. Sahanın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Düzeltilmesi gereken alanlara dokunmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Bakan Yardımcılığına bağlı olarak faaliyetlerin yürütülmesi maksadıyla TGAP Ofisi’nin kurulduğunu vurgulayan Bener, ofis tarafından takibinin yapılarak Tasarruf ve Gelir Dönüşüm Programı ile kamu maliyesinde kalıcı iyileştirmeler sağlanacağını açıkladı. Bener, “Bu birim, kamu bütçesindeki harcama ve gelir kalemlerini finansal ve sosyoekonomik açıdan analiz edip gelir arttırıcı programlar ile çalışmalarını gerçekleştirmektedir” diye konuştu. Sağlık hizmetlerinden ödün vermeden imkânlar ve kaynaklar ölçüsünde süreçleri yönetme gayreti gösterdiklerinin altını çizen Bener, “Sağlık tesislerimiz rollerine uygun plan ve harcama yapmalı. Gider artışını önleyecek tedbirler almalı” dedi.

MALZEMELER ETKİN KULLANILACAK 

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen bölgesel toplantıda konuşan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Sağlıkta dönüşüm programıyla birlikte Cumhurbaşkanımız liderliğinde sağlık uygulamalarında dünyada bir ilk olduk. Biz Sağlıkta hemen hemen her imkanı hastalarımıza sunan insan gücü yeterli bir ülkeyiz” dedi. İsrafın önlenmesi gerektiğine dikkat çeken Memişoğlu, sağlık tesislerine alınan malzeme ve cihazların satın alınmasından ziyade, etkin ve tam kapasite kullanılmasının daha önemli olduğunu belirtti.

Toplantıya; Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Selim Bener, Bursa, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı hastanelerin yöneticileri katıldı.

Ayrıca toplantıda; Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatı ilgili Daire Başkanlarından Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünden; Tedarik Planlama, Stok ve Lojistik Yönetimi Dairesi Başkanı, Tıbbi Cihaz ve Tıbbi Hizmet Alımları Dairesi Başkanı, Sağlık Bakım, Hasta Hizmetleri ve Eğitim Dairesi Başkanı Döner Sermaye ve Muhasebe İşlemleri Daire Başkanı, Sağlık Tesisleri Yatırım Planlama ve Takip Dairesi Başkanı, İdari Hizmetler ve İletişim Yönetimi Dairesi Başkanı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Teşhis ve Tetkik Dairesi Başkanı, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Sistem Yönetimi ve Bilgi Güvenliği Dairesi Başkanı sunum yaptı.

sağlık bakanlığı
Yorum (4)
Ali
Eskiden devletin malı diye kullandığım her malzemeyi özenle kullanırdım.. Geride kalan 5 senede her sene daha çok hasta baktım, daha az maaş aldım. Baktım ki devletin beni umursadığı yok. Artık bende devleti, devlet malını tasarrufu umursamıyorum..
45
Cevapla
naızm
29 KASIM DÜNYA TIBBİ SEKRETERLER GÜNÜ Türkiye Geneli 130 Bin Diplomalı Tıbbi Sekreter mezun var. Sağlık Derslerini gören Diplomalı Tıbbi Sekreterler 6 yıl emek veren sağlıkçılardır. Özellikle Hak ettikleri haklarını arayarak sesini duyuran en fazla mağdur olan sağlıkçılardır. 130 Bin Diplomalı Tıbbi Sekreter emeğinin karşılığını Atama ve Sağlık işçisi alımını ister. Diplomalı Tıbbi Sekreterler Sağlık işçisi alımının fazla olmasını ister.Yaş şartının esnetilmesini ister. Diplomalı Tıbbi Sekreterler Aile sağlığı merkezinde gruplamadan dolayı çalıştığından dolayı hakkı olan maaşı ve güvenceyi ister. 29 Kasım Dünya Tıbbi Sekreterler gününü kutlar ve Hakları olan Atamayı ve sağlık işçisi alımında biran önce iş sahibi olmasını diliyorum.
32
Cevapla
Muhiddin Göç
Sahanın problemlerini bildiğinizi sanmıyorum. Mesela küçük ilçe hastanelerinde hastane gelirlerinin arttırılması için hastane idaresi tarafından doktorlara daha fazla yatış yapın diye baskı yapıldığını, 25 yataklı bir hastaneye bir günde bir doktor tarafından aynı teşhis ve tedavi ile 50 hasta yatırıldığı ve 2 saat sonra taburcu edildiğini duydunuzmu mesela.
6
Cevapla
Hakan
Saglik hizmetlerinde liyakat istiyoruz, adaletli bir yönetim olmadığı sürece bir yere varamaz, bir verim alamayız.Hastanelerde birçok birimde çalışacak sağlik personeli yok ,saglik çalışanları kendi alanları dışında çalıştırılmaktadır.Sabahtan akşama kadar acil pansumanda canımız çıkmakta, aldığımız performans ödemesi sıfır. Hakkımız haramdır .Birilerine torba ile verirken birlerine çay kaşığı ile bile vermeyi reca görenlere.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir