Medimagazin logo

Sağlık çalışanları hatırlatma dozu istiyor

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2.Başkanı, sağlık çalışanlarına uygulanan aşının üzerinden 6 ay geçtiğini, üçüncü bir dozun uygulanması gerektiğini açıkladı.
Kaynak: milliyet.com.tr - Aykut Yılmaz
Sağlık çalışanları hatırlatma dozu istiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Milliyet'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan, sağlık çalışanlarının Sinovac’ın geliştirdiği “CoronaVac” aşısının üzerinden 6 ay gibi zaman geçtiğini hatırlatarak, sağlık çalışanlarına “hatırlatma dozu” olarak isimlendirilen 3’üncü doz aşının yapılması gerektiğini söyledi.

Eryazğan, Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerinin sürdüğünü vurgulayarak “Bunun nasıl, hangi zaman, hangi aşıyla olacağına ilişkin ise, Sağlık Bakanlığı ile görüş alışverişi içerisindeyiz” dedi. Aşı tedarikinde sıkıntının sürdüğünü ifade eden Eryazğan, Sinovac aşısının birinci dozuyla ilgili sıkıntı olduğunu belirterek, “Vatandaş randevu alamıyor ve Sinovac yapılamıyor. Sadece ikinci dozlar için randevu oluşturulduğunu görüyoruz. Bu da elimizde olan Sinovac aşılarının ikinci doz için kullanıldığını gösteriyor” ifadesini kullandı.

üçüncü doz
sağlık çalışanları
aile hekimleri dernekleri federasyonu
Yorum (6)
yg
Bence hatırlatma dozu temmuz ayında BioNTech aşısıyla yapılmalı.
20
Cevapla
akın aydemir
sağlık çalışanları olarak en ön safta olmamıza rağmen sinovac gibi zayıf bir aşı olarak hala hastalanıp hastanede yatabiliyoruz. çok acilen cumhurbaşkanına yaptıkları gibi sağlık çalışanlarına tek doz biontech hatırlatma aşısı yapılmalıdır.
16
Cevapla
drpediatrics
Biontech aşısını booster amaçlı tüm sağlık çalışxnlarına yapmalı. Böylece sürü bağışıklığında daha da başarıya ulaşırız… saygılarımla..
9
Cevapla
Sağlıkçılara Biontech Aşısı
"SAĞLIK PERSONELİNE VE 65 YAŞ ÜSTÜ RİSKLİ GRUPLARA HATIRLATMA DOZU BIONTECH YAPILMALI" Prof. Dr. Kurugöl, öte yandan, daha önce iki doz Sinovac ile aşılanmış, üstünden altı ay geçmiş sağlık personeline ve 65 yaş üstü gibi riskli gruplara hatırlatma dozu olarak BioNTech aşısının yapılmasının çok yararlı olacağını söyledi. Kurugöl, "Bu konunun mutlaka Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum" açıklamasında bulundu.
8
Cevapla
BİONTECH
Sürekli biontech yaptırmak isteyen arkadaşım ustuste 4 msj atmışsınız. Genetiği ile oynanmış ınsan projesi iddialı var. Bu konuda ne diyorsunuz?
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir