Medimagazin logo

Sağlık çalışanlarının beklediği nezaket: Tartıştığı doktora çikolatalı özür

İzmir'in Menemen ilçesinde, annesini tedavi için götürdüğü hastanede doktorla tartışan Yıldıray Bacar, uzlaştırmacı avukatın müzakereleri sonucunda Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Pakize Ayşe Turan'dan özür dileyip, çikolata ikram ederek uzlaştı
Kaynak: DHA
Sağlık çalışanlarının beklediği nezaket: Tartıştığı doktora çikolatalı özür
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Menemen'de hamallık yaparak geçimini sağlayan Yıldıray Bacar, geçen mart ayında annesi Aynur Bacar'ı tedavi ettirmek amacıyla Menemen Devlet Hastanesi'ne götürdü. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Pakize Ayşe Turan, muayene ettiği Bacar'dan efor testi yaptırmasını istedi. Annesinin test sonuçlarını doktora götüren Yıldıray Bacar, içeride hasta varken bunlara bakmasını istedi. Başka bir hastayı muayene ettiğini söyleyen Turan ile Bacar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Turan, Bacar'dan kendisini tehdit ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu.

Olayı soruşturan savcı, konunun uzlaşmayla çözülebilecek suçlar kapsamında olmasından dolayı dosyayı uzlaştırma savcısına gönderdi. Karşıyaka Adliyesi Uzlaştırma Bürosu da Uzlaştırmacı Avukat Ayhan Çakmak'ı görevlendirdi. Çakmak, özür dileme karşılığında tarafları uzlaştırdı. Annesinin sağlığı nedeniyle paniklediğini ve bu nedenle bir an önce test sonuçlarını göstermek için uğraştığını belirten Bacar, Dr. Turan'ı ziyaret ederek özür diledi. Ziyarette kendisine çikolata ikramında bulanan Bacar'a bunun için teşekkür eden Turan, özür dilenmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİ

Avukat Ayhan Çakmak, konuyla ilgili açıklamasında, "Ülkemizde ne yazık ki son dönemlerde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları giderek artıyor. Bu tür olaylardan üzüntü duyuyorum. Böyle bir olaydan sonra uzlaştırmacı olarak, şüpheli tarafın yaptığı yanlışı anlayarak ve özür dilemesiyle uzlaşmanın sağlanmasından mutlu oldum. Umarım sağlık çalışanlarının harcadıkları emeğin değeri anlaşılır ve onlara yönelik fiziki veya hakaret, tehdit gibi manevi şiddet son bulur. Bu olayda iki tarafı mahkeme aşamasına gelmeden uzlaştırdık ve iki tarafın imzaladığı uzlaşma tutanağını savcılığa teslim ettik" dedi.

'MAĞDURU ÖN PLANDA TUTARAK TARAFLARI UZLAŞTIRIYORUZ'

Bu tür olaylarda, işlenen suçun uzlaşma kapsamına girmesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma aşamasında dosyayı uzlaştırma savcısına gönderdiğini dile getiren Çakmak, "Uzlaştırma bürosu da uzlaştırmacı olarak bizi görevlendiriyor. Biz de taraflarla görüşerek ve mağdur olanın mutluluğunu ön planda tutarak uzlaştırıyoruz. Bu tür olaylarda uzlaştırma ücretlerini devlet karşılıyor. İki taraf da herhangi bir maddi harcama yapmıyor" diye konuştu.

i̇zmir
dr. pakize ayşe turan
menemen devlet hastanesi
Yorum (4)
Meryem ozay
Taraflar ifadesi beni rahatsız ediyor, poliklinige geliyorsun hastaları sırası ile muayeneye almak icin bidolu gayret gosteriyorsun, kocaman bireyleri cogu orta yas, sırayla girmesi yada icerde hasta oldugu uyarısı alınca yada istedigi yapılmayınca hayatımda gormedigim hakaretleri kufurleri duyuyorum ,korku endise , sitress bunları yasa sonra uzlastırma vs cikolata ile poliklinige ozur ,yasanın karsılıgımı, o stres dolu saatler, o gün goreve devam o psikiloji ile baska canlara stressiz dokunabilmek, doldurulan evraklar ,,,, o evraklar doldurulmazsa atılan iftiraya binaen yazılan savunmalar,,, taraf olmak, suca istirakte taraf olur,burda suclu tek taraf, hakkına baskalarının hakkına sırasına , calısma duzenine saygısızlık ve mudahale var, magdur olan tarafın maduriyeti giderilir,
55
Cevapla
uzman
Hiçbirşey hissetmedim, hiçbir anlamı Yok, ceza almamak için öyle bir yola girilmiş. Haber yapılacak birşey değil bu. Ok yaydan çıkmış bu tür şeylerden medet ummaya gerek yok.
58
Cevapla
DR
sağlıkta şiddet katlanarak artmaktadır.
48
Cevapla
Postenflamatuar
Adam/Kadın panikleyince tehdit ve küfrü kendine hak görüyor. Sonra mahkemede kağıt üzerinde de olsa ceza alacağını anlayınca bir özür ile bir çikolata ile poz veriyor. Ne güzel. Panikleyince nedense kimse silahlı asker polisi veya polisin korumasındaki hakimleri tehdit etmeyi aklına bile getiremiyor. Çünkü o an asker polisin de panikleyip onu vuracağını veya karga tulumba nezarete atacağı bilir. Veya hakimin hükmün açıklamasını ertelemeden temizinden 3 ay 1 yıl hapis yatacağını biliyor. Enayi ve savunmasız bırakılmış doktorlar, otobüs şoförleri vb meslektekiler enayiliklarine doysunlar.
46
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir