Medimagazin logo

Sağlık çalışanlarının güvenlik soruşturması ne zaman bitecek?

Sağlık Bakanı Demircan, yürütülen güvenlik soruşturmalarına ilişkin olarak "Şu anda güvenlik soruşturması, arşiv araştırması yapılıp Bakanlığımıza bildirilen 19 bin 270 personelden 16 bin 305'inin ataması tamamlanmıştır. Geriye kalan bin 571 personelin Bakanlığımız güvenlik soruşturması değerlendirme komisyonunda değerlendirmesi devam etmekte, 173 personelin ise atama şartlarını taşımadığından dolayı atamasının yapılmayacağı kendilerine bildirilmiş.
Kaynak: AA
Sağlık çalışanlarının güvenlik soruşturması ne zaman bitecek?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Demircan, yürütülen güvenlik soruşturmalarına ilişkin olarak "Şu anda güvenlik soruşturması, arşiv araştırması yapılıp Bakanlığımıza bildirilen 19 bin 270 personelden 16 bin 305'inin ataması tamamlanmıştır. Geriye kalan bin 571 personelin Bakanlığımız güvenlik soruşturması değerlendirme komisyonunda değerlendirmesi devam etmekte, 173 personelin ise atama şartlarını taşımadığından dolayı atamasının yapılmayacağı kendilerine bildirilmiş. Bu, 19 bin 270'den şu ana kadar 173 kişi atama dışı tutulmuş, geriye kalan bin 571 kişi için soruşturma çalışması devam ediyor, 16 bin 305'inin de ataması tamamlanmış. Bizim ihtiyacımız var. Soruşturma bitip geldiğinde, hızla bu atamayı yerine getirmek istiyoruz, getiriyoruz da." ifadelerini kullandı.

Demircan, OHAL nedeniyle KHK ile ihraç edilen yan dal uzman hekimlerin durumuna ilişkin de "Daha önceden bir şekilde bunlarla ilgili izin verilmiş, 40 kişi var. Onlarla ilgili değerlendirme yapılacak. Elbette ki kamuda çalışma imkanı olmayanlar eğer özelde çalışmalarında sakınca yoksa çalışacaklar." diye konuştu.

Bakan Demircan, bugün çok verimli bir çalışma yapıldığına inandığını dile getirerek, komisyon üyelerinin de söylediği gibi sağlık çalışanlarının özlük haklarının geliştirilmesi konusunda çalışmaların yapıldığını ve yapılmaya da devam edeceğini vurguladı.

Demircan, "Bu konuyla ilgili önümüzdeki bütçeden sonra, Sağlık Yasa Paketi getireceğiz. Bu yasa çalışmamız, sadece sağlıkla ilgili olacak. Bunları komisyona getirmeden önce muhalefete ve kamuoyuna açacağız, tartışılsın, olgunlaşsın, ondan sonra biz tasarımızı getireceğiz komisyona. Hatta şu açılımı yapmak istiyorum. Yönergeleri bile önceden taslak olarak paylaşmak ve ondan sonra yayımlamayı düşünüyoruz eğer yayımlanmasında bir aciliyet yoksa." dedi.

Bunda amacın sağlığı günlük siyasetin dışına taşımak olduğunun altını çizen Demircan, "Sağlığı siyasetin dışına taşıyamayız ama günlük siyasetin dışına taşıyalım en azından. Günlük siyasetin çekişmesinin dışına taşıyalım ve hep birlikte ülkemize, milletimize hizmet edelim." diye konuştu. 

Tüm ağlık çalışanlarına da teşekkür eden Demircan, sağlık çalışanlarının adeta şövalye ruhuyla çalıştıklarını söyledi. Demircan, az sayıda bir kadroyla hizmet verdiklerini anlattı.

Teşkilat yapısındaki değişikliğe ilişkin olarak da Demircan, "2011'de yapılan düzenlemeyi topyekun kaldırmadık, geriye dönüş değil. Geriye dönüş olsa, eskiden sağlık müdürleri devlet memuruydu, şimdi sözleşmeli. Yani, 2011'de yapılan düzenlemeyi topyekun kaldırmadık, uygulamanın şeklini dönüştürdük. Yine sözleşmeli sistemle devam ediyoruz ama üç başlılık olmasın, sistem verimli bir şekilde çalışsın istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
 

soruşturma
ohal
güvenlik
Yorum (7)
mustafa
açıktan atama kurrası aylardır yapılmıyor,bilgisi olan var mı?
8
Cevapla
AHMET
Mustafa Bey bakanlık yeni talep formu yayınladı açıktan atama ile ilgili. Çok yakında açıklanacağını tahmin ediyorum.
5
Cevapla
Frankie Bellevan
Gerek yok... ülkenin içine beraberce .ıçtığınız fetocularla yolunuza devam ediniz .. Ölmedik ama canımızdan bezdirdiğiniz için drexit yaptık.. Artık manavlık yapıyorum.. Boya kaporta işine geçme planlarım var.. oto lastik işleri de olabilir.. Hekimlikten kazandığımızdan da daha fazla kazanıyoruz.. Sayenizde öğrendik.. Teşekkür ederiz.. Allah razı olsun.. Bizler ne salak adamlarmışız yaa ! Dünya varmış...!
15
Cevapla
mustafa
ahmet bey,o talep formlarını bilgisayar kabul etmedi,defalarca denedim,insanlar nasıl girdi anlayamadım..
2
Cevapla
RECAİ
mustafa (uzm.dr), 30 ekim e kadardı.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir