Medimagazin logo

Sağlık iletişiminde kültür vurgusu: Dikkate almazsak çok büyük çatışma yaşanır

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Seminer Günleri kapsamında "Sağlık Yaklaşımında Kültürel Tevazu" semineri düzenlendi.
Kaynak: AA
Sağlık iletişiminde kültür vurgusu: Dikkate almazsak çok büyük çatışma yaşanır
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

CÜ'den yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bilimleri Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Seminerde konuşan Aydın, programı düzenleyenlere teşekkür etti. Seminer konusunu güzel ve çekici bulduğunu aktaran Aydın, "Sağlık bilimleri alanında çalışınca tüm profesyonellerin geliştirmeleri gereken birçok özellikleri var." ifadelerini kullandı. 

Seminere konuşmacı olarak katılan Dr. Öğr. Üyesi Mine Bekar ise "Eğer kendi kültürümüzü ve değerlerimizi hasta üzerinden empoze edersek ya da hastada kültürel bir körlük gibi davranışa girersek, onun kültürünü dikkate almazsak o zaman çok büyük bir çatışma yaşanır." değerlendirmesinde bulundu.

Seminerin sonunda Aydın tarafından Bekar'a teşekkür belgesi verildi. 

sağlık
iletişiminde
kültür
vurgusu:
dikkate
almazsak
çok
büyük
çatışma
yaşanır
Yorum (4)
Hasan Akdemir
21.yüzyılda artık gizli saklı bir şey yok. Çoğu hasta ve yakını doktor seçerken kendi kültürel yapılarına uyumlu olmasını da göz önüne alıyor, bunu aleni olarak da dile getiriyorlar. Hasta ve yakınlarına değil kendi kültürünüzü ve değerlerinizi , ispatlanmış tıbbi bilgileri aktarmaya çalıştığınızda bile negatif tepkiler alabiliyorsunuz. Bu nedenle, aklı başında hiç bir meslektaşımın iyice tanımadığı hasta ve yakınlarıyla derin kültürel mevzulara girmeyeceğini düşünüyorum.
29
Cevapla
bozeren
yaşanıyor zaten. hem de ciddi boyutlarda!
16
Cevapla
yapay
Günümüzde insanın insanla konuşması, iletişimi o kadar hassas ve kritik bir noktaya geldi ki, nerdeyse her kelime potansiyel bir sıkıntı haline geldi. Ona dikkat, buna dikkat derken mesleği yapamaz hale gelicez. Duygulardan arınmış bir robota dönmemiz lazım. Dönmezsek , yapay zeka ve robotlar kapıda, geliyorlar. Böylece sen sağ ben salim, yorgan gitti kavga bitti. Gidişat kesinlikle bu yönde, armutun sapı, üzümün çöpü, hangisi en iyi, şunu pataklıyalım, bunu öldürelim derken işi tadı çoktaaan kaçtı zaten...
18
Cevapla
Nilgün Yalçın
Bence çatışmaların çoğu kültürel anlaşmazlıktan değil, sağlıkçılara olan ön yargıdan kaynaklanıyor. Bunun da zamanla ve bilinçli oluşturulduğuna inanıyorum. Zeminde tuhaf ve saldırgan kişilikler de olunca çatışma kaçınılmaz oluyor. Olan bitene başka sebepler bulmaya çalışmaya hiç gerek yok. Yıllardır iyiydik de şimdi mi empati kuramaz, kültürel düzeye göre davranmaz olduk!?
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir