Medimagazin logo

Sağlık merkezinde meslektaşı tarafından tüfekle vurulan doktor hayatını kaybetti

Mersin'de bir doktor, aynı sağlık merkezinde görev yaptığı meslektaşına pompalı tüfekle ateş açtı. Ağır yaralanan doktor, kaldırıldığı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
Kaynak: İHA - Hüseyin Kar - Koray Ünlü
Sağlık merkezinde meslektaşı tarafından tüfekle vurulan doktor hayatını kaybetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Edinilen bilgiye göre, merkez Mezitli ilçesindeki Mezitli Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Dr. H.Ç. ile Dr. A.D. arasında  tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine iddiaya göre, Dr. Ç. meslektaşı Dr. D.'nin üzerine önce kaynar su döktü, ardından pompalı tüfekle 2 el ateş açtı. Dr. Ç. olay yerinden kaçarken, yaralanan doktor sağlık görevlileri tarafından Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

 

 

Ağır yaralanan D., hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


Tartışmanın sebebi 'tutanak' iddiası

Olayın ardından yaya olarak kaçan saldırgan doktor, polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alınırken, olayda kullandığı pompalı tüfek ise sağlık ocağı önünde park halindeki aracının bagajında ele geçirildi.

Aynı sağlık ocağında uzun süredir birlikte çalışan iki doktor arasındaki tartışmanın 'tutanak' yüzünden yaşandığı ileri sürüldü. Öldürülen sağlık merkezi sorumlusu Dr. A.D'nin meslektaşı Dr. H.Ç. hakkında 'disiplinsizlik' nedeniyle tutanak tuttuğu, zanlının da buna öfkelenerek tartıştığı D.'nin üzerine önce kaynar su döktüğü, ardından pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü öne sürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen doktor Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şahsın emniyette "psikolojim bozuk" diyerek susma hakkını kullanmak istediği öğrenildi.

 

 

mersin
doktor
meslektaş
sağlık merkezi
mersin üniversitesi tıp fakültesi
Yorum (5)
HAKAN
ÜLKENİN BAŞINDAKİ ZAT NE Kİ DOKTORUDA YANSIMASI, BUNLAR NEYİN KAFASINI YAŞIYOR YA VURMAK NE AFRİKA KABİLESİNDEMİ YAŞIYORSUNUZ.
21
Cevapla
necati yıldırım
Bu haberi facebookta görünce hemen bir şoklandım, teyit etmek için bu siteye girdim ve maalesef doğru olduğunu çok derin bir hayret ve üzüntüyle öğrenmiş oldum. gördüğüm kadarıyla toplumun geneline yayılmış olan öfke, şiddet eğilimi, saygısızlık ve tahammülsüzlük maalesef sağlık gibi kutsal bir alanda çalışan biz hekimlere bile sirayet etmiş. GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜCÜ, ÇOK ŞAŞIRTICI BİR DURUMDAYIZ....RABBİM HEPİMİZE HER ŞEYİN EN HAYIRLISINI NASİP ETSİN...
17
Cevapla
Dr
Çalıntı sınavla tıpa girip ite kaka mezun olunursa sonuç bu. Birini vurmanın getireceği riski görmekten, kendine hakim olmaktan aciz bir zeka...
9
Cevapla
ömer hayyam
sağlıkta dönüşüm.... bu son 1 yıl içindeki 2.durum...
9
Cevapla
Zeynep
Tip fakültelerine deontoloji dersi yeniden
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir