Medimagazin logo

Sağlık personelinden sonra doktor da yumruklu saldırıya uğradı

Samsun'da dün sağlık personelinin yumruklu saldırıya uğradığı hastanede bugün de bir doktor, hasta yakınının saldırısına uğrayarak darp edildi.
Kaynak: İHA - Muhammer Ay
Sağlık personelinden sonra doktor da yumruklu saldırıya uğradı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Edinilen bilgiye göre, dün Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinin palyatif servisinde hastaya pansuman yapan sağlık memuru Hamza D. (56), hasta yakınının yumruklu saldırısına uğramış, 7 gün iş göremez raporu almıştı.

Bugün de aynı hastanenin kardiyoloji polikliniğinde doktora saldırı olayı yaşandı. Kardiyoloji Uzmanı Dr. A.E., bir hasta yakınının yumruklu saldırısına maruz kaldı. Hasta H.Ö.'nün yanında bulunan yakını doktora arkadan yumruk atarak yere düşürdü. Aynı hastanenin acil servisine kaldırılan doktor, saldırgandan şikayetçi oldu.

Kimliği belirsiz saldırgan ise olaydan sonra kaçtı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

samsun
doktor
sağlık personeli
saldırı
hasta yakını
Yorum (11)
Dr
Mevcut TTB yönetimi ve tüm tabip odaları drların dertleriyle uğraşmıyor,gündemlerinde bile değil.Hatta çoğu drunda umrunda değil.İşte sırayla birçok Dr şiddetten nasibini aldı,ciddi gelir kaybı yaşadı pek yakında Dr işsizliğide oldukça yüksek ihtimal ve buna bağlı daha olumsuz çalışma şartları.Bu durum tüm drların kabahati zira kamu kurumu niteliğindeki yasal meslek odamıza üye olmamamız olsak bile hiçbir toplantısına seçimine katılmamamızdandır.Halbuki vahşete dönmüş sağlıkta şiddet sorunu varken,özlük haklarıyla ilgili onca sorun varken,mesleki geleceğimizi ve toplum sağlığını olumsuz etkileyecek tıp eğitiminin gerektiği gibi verilemediği sayısı senelik 20 bine dayanmış tıp kontenjanı sürekli bir yenisi daha açılan 140 a yakın tıp fakültesi sorunları varken hala biz drlar çok duyarsızız.Mesela TEB sürekli Devlet yetkilileri ile görüsebiliyorken TTB ise Devlet yetkilileri ile görüşemiyor bile.Bu durumu değiştirmek biz drların elinde yasal ve kamu kurumu niteliğindeki TTB ye üye olalım toplantı ve seçimlerine eksiksiz katılalım hatta meslek odamızda birbirimizle sürekli irtibat halinde olalım.TTB yi sadece hekim hakları ve sorunlarıyla uğraşacak çalışacak bir hale getirelim.Zira her meslek grubu bir takım sorunlar yaşıyabiliyor ancak en azından onların meslek odaları sorunlarıyla ilgili canla başla kendi meslekleriyle ilgili çalışıyor bakınız Eczacıların TEB'i Hukukçuların TBB'si ve sonuçta meyvesinide alıyor.Biz drların TTB'side yalnızca hekim sorunlarıyla ilgilenen saygın bir kuruluş haline getirilmelidir ve bu bizim elimizdedir.
66
Cevapla
Ahmet Gündüz
Sağlık mesleği çok kötüye gidiyor. Tek çözüm iş bırakmak.
73
Cevapla
Neriman Kuday
Aile hekimiyim. Dün sıra almış birkaç hastam var. Bir bayan(kayıtlı hastam değil)sıra alamadığı için odama girdi muayene olmak istedi. Ben de sıradaki hastalar bitsin bakayım dedim. Beklemedi gitti. Bir süre sonra beni Sağlık müdürlüğü Toplum sağlığı merkezinden dr. aradı. Bayan benim bekle biraz hasta bitince bakayım dediğimi bana bakmadı bakamam git dedi şeklinde yansıtmış anne ve babasına. Babası da 184 ü arayıp şimdi ben bu doktoru döveyim mı, darp mı edeyim tarzında cümleler kullanmış. Toplum sağlığından arayan doktor dikkat edin diyor bana. Ben bir bayanım yanımda silah mı taşıyım yoksa kapıya polis mi dikeyim. Adam 184 ü arayıp da böyle deyince Sağlık bakanlığının bu kişi hakkında soruşturma açması gerekmez mi? Beni darp edeceğini söyleyen baba gelmedi zaten .Benim de tek dediğim sıradaki hastalar bitsin biraz bekle bakayım. 25 yıllık doktorum yeminle tükendim usandım. Lütfen bakanlıkta kimle konuştuysa bana ulaşsın. Neden bakanlığı arayıp beni darp edeceğini söyleyen bu kişiye soruşturma açmıyor bakanlık.
25
Cevapla
Sk
Doktorlar 7 kişi birer hisse alıp inek bile kestiremez.
3
Cevapla
Erdoğan Sü
Ceza yok ilgili bakanlıklar vs yok hiç bir şey yok umutta yok.
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir