Medimagazin logo

Sağlık sektöründe kadınlar daha fazla kazanıyor

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay: "Sağlık sektöründe kadınlar, erkeklerden daha fazla kazanıyor. Eczacılıkta yüzde 20, diş hekimliğinde yüzde 7-8, tıpta ise 3-4 aralığında kadınlar erkeklerden daha fazla kazanıyor"
Kaynak: AA
Sağlık sektöründe kadınlar daha fazla kazanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, sağlık sektöründe kadınların erkeklerden daha fazla kazandığını belirterek, "Eczacılıkta yüzde 20, diş hekimliğinde yüzde 7-8, tıpta ise 3-4 aralığında kadınlar erkeklerden daha fazla kazanıyor." dedi.

Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfınca bu yıl 15'incisi düzenlenen "Uluslararası Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahide Yenilikler Kongresi" Antalya'daki Kundu Oteller bölgesinde oturumlarla devam ediyor.

Kongreye 42 ülkeden katılan bilim insanları, tıbbi cihazdan kalp ve kardiyovasküler alanındaki yeniliklere, hastanelerdeki ameliyatlardan canlı yayınlara kadar birçok alanda çalışma yürütüyor.

Programda konuşan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay, sağlığın önemli bir beşeri sermaye olduğunu söyledi.

Türkiye'de, dünyada benzeri az görülür şekilde son 15 yıl içerisinde sağlıkta büyük dönüşüm sağladıklarını vurgulayan Atay, "Sadece halkımıza daha iyi sağlık hizmeti sunmaya başladık diyerek, işi orada bitirmedik. Devlet on tane şehir hastanesini devreye soktu. 2021'e kadar 28 şehir hastanesi, 41 bin yatak kapasitesini hizmete almayı planlıyor. Bunlar içerisinde birçok rekora imza atan uygulamalar var." diye konuştu.

Sağlık sektöründe önemli bir noktaya gelindiğini belirten Atay, sektörle Türkiye'nin milyonlarca lira döviz kazanan bir ülke haline geldiğini ifade etti.

Gerek şehir ve devlet hastaneleri gerekse özel hastanelerin, ulaştıkları kaliteyle her birinin bacasız birer fabrikaya, gelir kapısına dönüştüğüne işaret eden Atay, turizmde, savunmada olduğu gibi sağlık sektöründe gelinen noktanın önemine dikkati çekti.

Sağlık sektörünün avantajını ve farkını değerlendiren Atay, şunları kaydetti:

"Bütün mesleklerde kadın erkek kazanç gelir bağlamından mukayese ettiğimizde süreç sadece ülkemiz için değil bütün dünyada kadınların aleyhinedir. Ama sadece sağlık sektöründe, ülkemizde yaptırdığımız birincil analizlere göre kadınlar erkeklerden daha fazla kazanıyor. Ülkemizde kadınlar, eczacılıkta yüzde 20, diş hekimliğinde yüzde 7-8, tıpta ise 3-4 aralığında erkeklerden daha fazla kazanıyor. Meslek, kadınlara pozitif ayrımcılık sağlayan bir sektör haline gelmiştir."

kadın hekim
hemşire
sağlık çalışanı
Yorum (4)
Diş hekimi
Haklısınız. DİŞ HEKİMİYİM HEMŞİRELER BENDEN ÇOK MAAŞ ALIYOR...
9
Cevapla
heisenberg
hemşireler en az maaş alan kamu görevlilerinden. sizin durum size özel sanırım.
7
Cevapla
Diş tabibi
4 yıllık diş hekimiyim maaşım 5.350 tl.. Hastanemde aylık 100 bin puan yapsam yine döner alamam.. Ne yaparsam yapıyım 5.350 tl nin üzerine çıkarimıyorum. Benle beraber çalışan diş hekimi arkadaşlarım da aynı şekilde maaş alıyor. İl merkezindeki lise mezunu hemşire arkadaşım 6.000 den fazla maaş alıyor.
3
Cevapla
Sağlıkçı
Sayın Diş tabibi ; Şu anda maaşı en az olan kamu çalışanları maalesef sağlık çalışanlarıdır. Ama bu durumunuzu diğer mesai arkadaşınızı yanlış bilginizle örnek göstererek anlatmanız hiç hoş olmamış. Eşim hastanede hemşire 2 yıllık üniversite mezunu 2918 TL maaş+ 1415 TL sabit ek ödeme toplamda : 4333 TL alıyor. Döner de yıl içinde 50TL ile 400TL arasında değişiyor Sizin bahsettiğiniz hemşire Kuveyt te çalışıyor galiba. 6000 TL nire 4333 TL nire . Eğer ki o hemşirenin maaşını döner + nöbet parası + eş (çalışmayan)+ çocuk parasını ekleyerek 6000 hesaplıyorsanız, o zaten onun hakkı sizde bekarsanız çalışmayan biri ile evlenin daha fazlasını siz de alın.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir