Medimagazin logo

Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı: Sağlık çalışanları arasında ayrım yapılmamalı

Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Cihan Bektaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan zammın, sadece uzman ve pratisyen hekimleri kapsamasını eleştirdi. Sağlık çalışanlarının sadece hekimlerden oluşmadığını, sağlığın bir ekip işi olduğunu vurgulayan Bektaş, “Zam tüm sağlık çalışanlarını kapsamalı, sağlık çalışanları arasında ayrım yapılmamalıdır. Bakanlığı bu yanlıştan geri dönmeye çağırıyoruz” dedi.
Kaynak: İHA
Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı: Sağlık çalışanları arasında ayrım yapılmamalı
Cihan Bektaş
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uzman ve pratisyen hekimlere 2 bin 500 ile 5 bin TL arasında zam düzenlemesi yapılacağını açıklamıştı. Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Cihan Bektaş da, mecliste görüşmeleri başlayan düzenlemenin sadece hekimleri değil, tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğine vurgu yaptı.

"Sağlık çalışanları arasında ayrımcılık oluşturuyor"

Yapılan düzenlemenin sağlık çalışanları arasında ayrımcılık oluşturduğunu ifade eden Bektaş, "Sağlık Bakanlığı bu yanlıştan derhal dönmelidir. Sağlık bir ekip işidir, bu ekipten hiç kimse dışlanamaz. Ekibin bir parçasını ayırır, motivasyonunu düşürürseniz, sistem çöker. Bu çökmüş sistemden ne vatandaş ne devlet istediği verimi alamaz. Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanları arasında ayrım yapmamalı, zam tüm sağlık çalışanlarını kapsamalıdır. Düzenleme, TBMM’de onaylanmadan, 1 milyon sağlık çalışanını kapsayacak şekilde hak ve hakkaniyet esasıyla yeniden ele alınmalıdır” diye konuştu.

"Siyasi iradeyi, haksızlığa ‘dur’ demeye davet ediyoruz"

Başkan Bektaş, sistemde düzeltilmesi gereken birçok yanlış olduğunu, sadece hekimleri kapsayan zamla birlikte bu yanlışlara bir yenisinin daha eklendiğini savunarak, “Mevcut sistemde zaten birçok haksız, ayrıma neden olan uygulama var. Sağlık çalışanları arasında aynı işi yapan, aynı unvana sahip insanlar birbirinden farklı ücretler alıyorlar. Sağlık çalışanları alın terinin karşılığını istiyoruz. Bu hakkı bize çok görenlerin vicdanına seslenmek istiyorum. Bir sağlık çalışanı 7/24 saat çalışıyorsa, korona virüse yakalanma oranı vatandaşa oranla 10 kat daha fazlaysa, can kurtarmak için can veriyorsa bunun karşılığını ödemek boynunuzun borcudur. Sağlık çalışanlarımızın emeğinin değersizleştirilmesine kimsenin hakkı yok ve buna asla müsaade etmeyeceğiz. Siyasi iradeyi, haksızlığa ‘dur’ demeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Aldıkları ücretler, hastane bütçesi yerine genel bütçeden ödenmeli"

Ek ödeme sisteminin adaletli hale getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Bektaş, şöyle devam etti:
"Bizler artık bir an evvel adaletli bir döner sermaye sistemin acilen hayata geçirilmesini istiyoruz. Bizler defalarca bakanlığa, siyasi iradeye çağrıda bulunduk, genel merkezimiz buna yönelik çözüm önerilerimizi her bir muhatabıyla paylaştık. Hekimlerin performanslarına göre aldıkları ücretler, hastane bütçesi yerine genel bütçeden ödenmeli. Bugün açıklanan bu yanlış adımlara karşı bundan sonraki süreçte mekik diplomasisine başlayacağız ve bu işin yanlışlığını anlatacağız."

sağlık-sen
izmir
zam
sağlık çalışanı
hekim
Yorum (7)
Hamza Eraslan
Ne güzel dünya ya! Sorumluluk almaya gelince ben bilmem doktor yap dedi yaptım, zam almaya gelince biz de hekimler kadar isteriz. Bugüne kadar malpraktis davası ile hayatı kararan kaç yardımcı sağlık personeli var acaba? Yüzlerce doktorun yanında bir iki kişidir en fazla. Maaş=Sorumluluk + Alınan risk
3
Cevapla
Emekli albay
Neden ayrım yapılmamalı ? tüm sağlık çalışanları aynı eğitime aynı zekaya aynı iş gücüne aynı üniversite denkliğine aynı sorumluluğa mı sahip ? O zaman orduda da ayrım olmasın er ile genel kurmay başkanı aynı maaş olsun
4
Cevapla
drcık
bence hekimlere zam verilmesin şimdiki verilen zam hekim dışı sağlık personeline verilsin. hekimler zaten hiçbirşeyi haketmiyorlar. egoist, ukalalarda zaten. iyiki tüm türkiyede herkesin gıpta ettiği, çoğunun isteyipte kazanamadığı bir başarıyı elde edip 6 yılcık(hazırlık okumamışsa) eğitim alıyorlar. birde 4-5 yıllık ufak bir zaman dilimi olan uzmanlık eğitimi alıyorlar. toplamda en az 11 yılcık. türkiyede zaten çoğu meslek grubu en az bu kadar eğitimli. 11 yılcık okuduk diye kendilerini bir halt zannediyorlar. aslında bu doktorlar ezikte biraz. birde sorumluluğun çoğu bizde diye ukala ukala konuşuyorlar. kimde olacak doktor değilmisin seçmeseymişin kim dedi sana 11 yılcık oku diye, okuduysan sorumlulukta sende olacak, yeri gelecek dayakta yiyeceksin, 101ci hastayı almazsan dayakta yiyeceksin. bu mesleği sen istedin, ozaman fedakarlık yapacaksın. uzmanlık eğititimi alırken hastane günde 10 defa 33 saat kaldın, pzartesi sabah girdin hastaneye salı akşam çıkıyorum diye de dövüneceksen dövünme abicim sen istedin bu mesleği. hekim dışı personel olsaydın. çok çalıştım, ilkokul, ortaokul, lise ünversite ömrüm hep çalışarak geçti ekonomik olarak da daha iyi olayım diyorsan deme kardeşim kim dedi sana doktor ol diye enayimisin. bir avuç çoğunluksun, sendika desen zaten iplemez seni, sağlık camiasında zaten istenmezin, halkın karşısında zaten ukalasın. aslında bu doktorlara zam yedirmek yerine sağlam bir dayak yedirmek gerekir, bunların gözü ancak böyle doyar. vesselam
2
Cevapla
Kalender
Adalet işi ekip işidir, bütün adliye çalışanları hakimlerle, savcılarla aynı maaşı almalıdır.
6
Cevapla
Hakan
Öneri geriye çekilmiş. Yapılan iyi şeylere düşman olanlar bizden değildir. Artık hiçbiriniz randevu almadan yanımıza gelmesin..
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir