Medimagazin logo

Sağlık-Sen 'yüzde 85 zam' iddialarına cevap verdi: Maaşlar konu edilenin çok çok altında

Sağlık-Sen şube başkanlarının maaşına yüzde 85 zam yapıldığı iddialarını yalandı. Yapılan açıklamada "Gerek Sayın Genel Başkanımızın gerekse şube başkanlarımızın maaşlarına atfen yazılan rakamların hiçbiri doğru değildir.  Dolayısıyla yüzde 85 zam yapma gibi bir durum asla ve kata doğru değildir. Maaşlar, haberde konu edilen rakamların çok çok altındadır." ifadelerine yer verildi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık-Sen 'yüzde 85 zam' iddialarına cevap verdi: Maaşlar konu edilenin çok çok altında
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu web sitesinde şube başkanlarının yüzde 85 zam aldığına dair iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada iddiaların asılsız olduğu belirtilerek " Gerek Sayın Genel Başkanımızın gerekse şube başkanlarımızın maaşlarına atfen yazılan rakamların hiçbiri doğru değildir.  Dolayısıyla yüzde 85 zam yapma gibi bir durum asla ve kata doğru değildir. Maaşlar, haberde konu edilen rakamların çok çok altındadır.  ‘Yeni lüks araç alındı’ iddiaları da aynı şekilde asılsızdır. Alınan araçlar ikinci eldir. " ifadelerine yer verildi. 

 

sağlık-sen
Yorum (7)
Ali Edizer
Uzun bir basın açıklaması ile yönetici maaşları meselesine (benim akşama doğru haberim oldu) açıklık getiren sendikacı kardeşlerime tavsiyem, spekülasyonları önlemek için yuvarlak ifadeler yerine; " — Genel Başkan maaşı ... ₺, — Yönetim Kurulu Üyeleri maaşları ... ₺, — Şube Başkanı şu kadar ₺ * Satın alınan araçların fiyatı da şu kadar ₺..." gibi net bilgiler paylaşmalarıdır.
10
Cevapla
Sendika
Memur-Sen Sağlık-Sen o zaman rakam açıklarsın öyle söylenen rakamların altındadır denilerek geçiştirilmez. Bu gün bir gazetenin manşetinde var makam aracınında fotosunu koymuşlar Sağlık-Sen genel başkanı 800 bin liralık Audi A6'ya yönetim kurulu üyeleri ise Passat'lara biniyor.Genel başkan 17.340 TL olan maaşını %50.4 lük artışla 26.094 TL ye yükseltmiş.Memura %4+4 kendine%50.4 ne güzel değil mi? Öyle geçiştirme açıklama yerine bunlar doğru değilse belgesi ile net açıklama yaparsın. İster beğenin beğenmeyin bu konuda en doğru yaklaşımı KESK ve bağlı sendikalar sergilemiştir.İllerdeki şubelerde profesyonel yönetici yoktur haftada 1 gün sendikal faliyetler için izin kullanırlar sendikadan maaş almazlar.Sadece Ankara genel merkez yöneticileri profesyoneldir onlarda devletten ne kadar maaş alıyorlarsa onu alırlar bir kuruş fazla değil.Örneğin KESK-SES genel merkez yöneticisi hemşire ise hemşire doktor ise doktor maaşı alır.
7
Cevapla
Fatma şahin
Peki ne kadar maaşınız Söyleyin
4
Cevapla
m. murat
%85 olmayabilir ama %50 falandır belki. Memur-Sen Başkanından biliyoruz...
6
Cevapla
AHMET
Rakamı söylemek bu kadar zor mu, telaffuz edilen rakamın çok altındaymış. Gösterin bordroyu o zaman...
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir