Medimagazin logo

Sağlıkta çalışan memnuniyeti mercek altında

Sağlık Bakanı Demircan: "Hasta memnuniyetinin daha yukarıya taşınması için çalışanın memnuniyetinin de ona paralel yürümesi lazım. Bu noktada biz sağlık hizmetini veren bu fedakarlığı yapan insanlarımızla birlikte meselelerimizi görüşüp, anlaşıp çözüm üretebilecek noktada olduğumuza inanıyorum. Sistemle ilgili sıkıntıları çözdük"
Kaynak: AA
Sağlıkta çalışan memnuniyeti mercek altında
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Hasta memnuniyetinin daha yukarıya taşınması için çalışanın memnuniyetinin de ona paralel yürümesi lazım. Bu noktada biz sağlık hizmetini veren bu fedakarlığı yapan insanlarımızla birlikte meselelerimizi görüşüp, anlaşıp çözüm üretebilecek noktada olduğumuza inanıyorum. Sistemle ilgili sıkıntıları çözdük." dedi.

Bakan Demircan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç ve rektörlerle Sağlık Bakanlığı Yeni Bina Toplantı Salonunda "Üniversite Hastaneleri Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı"nda bir araya geldi.

Demircan, üniversitelerin Türkiye'nin geleceğine ışık tutan en önemli merkezler olduğuna inandığını belirterek, "Ülkemizin geleceğini inşa eden beyinlerin yetiştiği üniversitelerimiz, onları yetiştiren hocalarımız bizim için önemli. Üniversitelerimizin ve bizim meselelerimizi aramızda görüşerek, konuşarak değerlendireceğiz, çözeceğiz." dedi.

Sağlığın her şeyin başı ve kesintisiz devam eden bir hizmet alanı olduğunu belirten Demircan, "Öyle bir hizmet alanı ki 7 gün 24 saat çalışıyor. Sağlık hizmetinde Türkiye pek çok bilim alanı arasında, pek çok alanda önde giden bir sektör. Önemli olan bunun sürdürülmesidir. Sağlık hizmetinde Türkiye son 15 yıl içerisinde önemli hamleler yaptı." diye konuştu.

Demircan, sağlıkta hasta memnuniyetinin belli bir düzeye geldiğini de belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Süreç içerisinde Türkiye'de hasta memnuniyeti belli bir düzeye geldi ama belli bir düzeyden sonra istediğimiz yükseliş görülmedi. Hasta memnuniyetinin daha yukarıya taşınması için çalışanın memnuniyetinin de ona paralel yürümesi lazım. Bu noktada biz sağlık hizmetini veren, bu fedakarlığı yapan insanlarımızla birlikte meselelerimizi görüşüp, anlaşıp çözüm üretebilecek noktada olduğumuza inanıyorum. Sistemle ilgili sıkıntıları çözdük."

YÖK Başkanı Yekta Saraç ise konuşmasında, Türk yükseköğretim sisteminin 7 milyon 300 bini aşan öğrenci sayısına sahip olduğunu belirterek, "Güçlü yanların arasında hatta en başında da tıp eğitimi geliyor. Tıp eğitimi dediğimizde bir uygulama kısmı da var. Uygulama kısmı söz konusu olunca YÖK'ün en büyük paydaşı olarak Sağlık Bakanlığı geliyor. Sağlık Bakanlığının gücünü hissederek üniversite hastanelerimizin yaşadığı sorunların çözümünde daha büyük bir şansa sahip olduğumuzu yükseköğretim camiası olarak hissediyoruz." diye konuştu.

Bir gazetecinin toplantıda üniversite hastanelerinin mali durumunu görüşüp görüşmeyeceklerine ilişkin bir soru üzerine, Bakan Demircan, "Ne sorunumuz varsa hepsini görüşeceğimiz bir toplantı olacak." dedi.

YÖK Başkanı Saraç, 90 üniversitede tıp fakültesi bulunduğunu belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Toplantıda 45 üniversitemizin rektörü bulunuyor. Hem Sağlık Bakanımıza hayırlı olsun ziyareti rektörlerimizle birlikte hem de üniversite hastanelerimizin sorunları ama bu sorunları sadece borç ekseninde indirmeyi de doğru bulmuyoruz. Yönetim meselesi de dahil olmak üzere sistemsel olarak masaya konulması ve tartışılması konusunda birtakım beklentilerimiz var. Sayın Bakanımızın çalışan memnuniyeti gibi kavramsal bir ifadesi oldu. O gerçekten memnuniyet ve umut verici bir husus. Biz çalışan memnuniyetine yeni YÖK'te anahtar kavram kullanıyoruz. 'Yetki devri'. Üniversite hastanelerinin sorunlarından biri olan borç konusunu başka sorunlarla birlikte pek çok sorunun kısa vadede çözülebileceğine Sayın Bakanımızın şahsının nezdinde de güveniyoruz."

sağlık çalışanı
memnuniyet
Yorum (15)
Hakan Meric
Radyoloji Uzmanı arkadaşlarımdan iş yeri hekimliğı yapıp uzmanlığı bırakanları duymuştum,başta ne gerek var diye düşündüm ama bu şartlarda bende düşünüyorum Günlük 120-140 MR yazıyoruz,tabi rastgele,ne geçmişine bakılıyor ne detaylı inceleme,ultrasonda 100 hasta bakıyoruz ve en az 80 olur bu sayı,o da öyle suboptimal.200 hasta bakan meslekdaşlarımız da var. BT de aynı hızlı bir şekilde bakarmış gibi yapıyorsun,bu sayılarla bu tetkikler düzgün çekilmiyor ve rapor edilmiyor Fizik muayane detaylı sorgulama,hastaya sonucu izah etme yok,klinisyende haklı vakti yok,saygı yok,değer yok.Çok memnunuz.Herşey çok güzel,özelin oyuncağı hastanın azarladığı sıradan bir meslek oldu.Randevulu hasta sanki hastanenin sahibi,doktorun patronu gibi davranıyor en güzelide bu.
25
Cevapla
ufuk engin
Çalışan memnuniyetini ölçmekle ilgileneceğiz diyerek yine yılları harcayacaksınız anladığım kadarıyla..Akdağ da hekim özlük haklarıyla ilgili 15 yıl patinaj yaptı ve lafla peynir gemisini yürüttü..Zaten belli değil mi sayın bakan bazı şeyler ve ölçmeden önce harekete geçseniz mesela??..bakın 72 yaşını istediniz şak diye geçti KHK ile ve neden yıpranma hakkı geç(e)medi o KHK.da?.. hem de cumhurbaşkanımızın ağzından söz verilmesine rağmen..emekli ve çalışan hekimlerin özlük haklarında biraz ileri adımlar atsanız, şu performans absurdlüğünü ve taşeronlaşmayı durduracak ya da düzenleyecek adımlar atsanız mesela..elinizi tutan yok bence, ya sizce?
27
Cevapla
aydın şanlı
"Hasta memnuniyetinin daha yukarıya taşınması için çalışanın memnuniyetinin de ona paralel yürümesi lazım." Bu cümle için sayın bakana teşekkür ederim. Ayrıca "sağlıkta dönüşüm" nihayetinde "geri dönüşüm" e başladı, bunun için de teşekkür ediyorum.
11
Cevapla
Uzm dr
"Hasta memnuniyetinin daha yukarıya taşınması için çalışanın memnuniyetinin de ona paralel yürümesi lazım.'' Neden? Tek başına çalışan memnuniyetinin önemi yok mu? Bu cümle bile amacın yine oy ve tribünlere oynama olduğunu çok güzel bir şekilde özetlemiş. Başka sorum yok. Tanık sizin...
24
Cevapla
Esra
Sadece doktor bazlı değilde sağlık çalışanına tümden iyileştirme yaparsanız belki umduğumuz standartlara ulaşırsınız zira çalışanların yıpranma payı vermeyişiniz okadar çalışmalarına rağmen aldıkları ücretleri göz önünde bulundurursak sağlıkta daha ileri gidemezsiniz
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir