Medimagazin logo

Sağlıkta şiddetin geldiği nokta: Hasta yakını profesörün odasını kundakladı

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde görevli bir doktorun odasını kundakladığı iddia edilen hasta yakını gözaltına alındı
Sağlıkta şiddetin geldiği nokta: Hasta yakını profesörün odasını kundakladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde görevli bir doktorun odasını kundakladığı öne sürülen hasta yakını gözaltına alındı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, yaptığı yazılı açıklamada, Turgut Özal Tıp Merkezi Beyin Cerrahisi Kliniğinde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Çağatay Önal'ın odasının cuma günü bir hasta yakını tarafından kundaklandığını belirtti.

 

 

Yangının hastanedeki görevliler ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldüğünü bildiren Kızılay, "Dumandan etkilenme ihtimali olan bölgelerde gerekli tedbirler alınmıştır. Yangına müdahale eden bir personelimiz dumandan kısmen etkilenmiş acil servisimizde kısa süreli tedaviyle düzelmiştir. Yangın, poliklinik ve öğretim üyesi odalarının olduğu bölgede gece yarısını geçen zamanda olması nedeniyle hastanemizin işleyişini etkilememiştir. Duman tahliyesi sonrası 9 öğretim üyemizin koridoru dışında kalan alanlar 2 saat sonra kullanıma açılmıştır. Olayda hocamızın odası kullanılamaz duruma gelmiştir. Diğer hocalarımızın odaları hafif etkilenmiş, 9 hocamızın odası geçici olarak taşınmıştır. Hasar tespitinin arkasından tadilat başlamıştır." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ahmet Kızılay, güvenlik kamerası görüntülerinin eş zamanlı incelenerek emniyet görevlileriyle paylaşıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Olayın faili tespit edilmiş ve suç duyurusunda bulunulmuştur. Fail, ertesi gün gözaltına alınmıştır. Hadiseyi yakından takip ediyoruz. Hastalarına gecesini gündüzünü veren, fedakarca çalışan değerli hocamız Prof. Dr. Çağatay Önal'a geçmiş olsun diyorum. Yaşanılan bu olay şiddetin ötesinde bir durum olup, hepimizin üzerinde düşünmesini ve sağlıkta şiddetin önlenmesine çare aranmasını elzem kılmaktadır. Yangın anından itibaren bizzat sahada takip ettiğim bu elim olayın ucuz atlatılmasından dolayı başhekimimiz ve tüm çalışma arkadaşlarıma, Malatya itfaiyesi ve emniyet görevlilerine teşekkür ediyorum."

Kamu malına zarar vermek suçundan tutuklandı

 Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde görevli bir doktorun odasını kundakladığı iddiasıyla gözaltına alınan hasta yakını tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Turgut Özal Tıp Merkezi Beyin Cerrahisi Kliniğinde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Çağatay Önal'ın odasını kundakladığı iddiasıyla Doğanşehir ilçesinde gözaltına alınarak Malatya'ya getirilen hasta yakını Uğur K'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen Uğur K. "kamu malına zarar vermek" suçundan tutuklandı.

malatya inonu universitesi
prof. dr. cagatay onal
Yorum (10)
A
Vatandaş şiddetde level atladı resmen. Sonunda bunu da gördük.
23
Cevapla
se
Kamu malına zarar vermek'den tutuklanması içimizi rahatlattı!
13
Cevapla
Yeterli ısıyı verirsen
Zıvanadan çıkmış sağlık sistemininin holiganlarını ve yapılan tacizi idarecilere söyleyip, önlem talep ettiğimde, şunu söylemişlerdi; biz şikayet etmiyoruz, vatandaş şikayet ediyor, demişlerdi...vatandaşın şikayet etmesini önleyemeyiz, şikayet etmek suç değildir...eee gelinen nokta zannedersem , biz odayı yakmadık, vatandaş odayı yakmış...oda yakılması suç değildir, vatandaş her odayı yakabilir... Eee ne demiş atalar, ....yüz verirsen ayıya , gelir defekasyon yapar halıya... bir kurumda böyle, insanın gözünü yerinden çıkartacak kadar şiddet içeren bir eylemin olması, o kurumdaki idarecilerin, sağlık müdürü, başhekim, yardımcılarının işlerini yapmadıklarının göstergesidir. Borçlar kanununa göre idareci altındaki tüm çalışanların her eyleminden mesüldür, umumi ve özel hastaneler kanunu, sağlıkla ilgili kanunlardada idareci herşeyden sorumludur der, ama fiiliyatta öyle bir durum yoktur. Oluşan tüm bu zarar yönetici kadroya rücu edilmeli ki, diğer yatan, uyuyan, sefa süren idarecilere ibreti alem olsun...idareciler yorgunluktan evlerinin yolunu zor bulmalı, yemek yemeye vakit bulamamalı, gecesi gündüzü, hafta sonu olmamalı,...idarecilik istenilmeyen bir makam olmalı... ama türkiyede yan gel yat osman makamıdır...
27
Cevapla
op.dr
her geçen gun kendilerini gelistiriyorlar hasta yakınları..
17
Cevapla
ali s.dr
vatandaşa 4x4 bir saglik hizmeti verildigine inandir.ucube bir saglik sistemiyle Hekimler ile hastalari karşi karsiya getir..yöneticiler kapisinda güvenlik idasindan cikmaz..welahasili kelam işin zor Hekim kardeş.işiniz cok zor.
37
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir