Medimagazin logo

Sahte reçeteyle 20 milyon lira dolandırmışlar

Ankara'da hasta bezi kullanan kişiler adına sahte reçeteler düzenleyerek devleti 20 milyon lira dolandırdığı tespit edilen 6 şüpheli gözaltına alındı
Sahte reçeteyle 20 milyon lira dolandırmışlar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yatalak bir hastası olan hasta yakınının "hakkı olan bezi alamadığı" yönündeki başvurusu üzerine soruşturma başlattı.

Söz konusu hasta adına hasta bezlerinin kullanılmış olarak kayıtlara girdiğini belirleyen ekipler, 3 medikal firmayı takibe aldı. Teknik ve fiziki takibin ardından ekipler, 3 firmaya yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda 6 şüpheli "resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla gözaltına alınırken, belirlenen adreslerde yapılan aramada doktor kaşeleri ile çok sayıda sahte reçete ele geçirildi.

Yapılan araştırmada, söz konusu firma yetkililerinin hasta bezlerinin e-reçete kapsamı dışında olmasını fırsat bilerek çeşitli hastanelerde görevli nöroloji doktorları adına kaşe yaptırdıkları ve bu kaşeleri kullanarak hastaların bilgisi dışında hazırladıkları sahte reçeteleri imzaladıkları belirlendi.

Sahte reçeteleri kullanarak devleti 20 milyon lira zarara uğrattığı tespit edilen şüphelilerin, hasta bezlerini de kamyonlarla Türkiye'nin çeşitli illerine göndererek anlaşmalı medikal firmalar aracılığıyla sattıkları ortaya çıktı.

Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilirken, soruşturmanın devam ettiği ve dolandırıcılığın boyutunu belirlemek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişlerinin de geçmişe dönük inceleme başlattığı öğrenildi.

ankara
sorusturma
sahte recete
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir