Medimagazin logo

Saldırıya uğrayan diş hekimi ağır yaralandı

Diş Hekimi Aydın: "Saldırganlar hasta veya hasta yakını olabilir. Şu anda ağzımı kapatamıyorum, sıvıyla besleniyorum. Bu kişilerin yakalanıp, cezalandırılmasını istiyorum"
Kaynak: AA
Saldırıya uğrayan diş hekimi ağır yaralandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çalıştığı sağlık merkezi çıkışında saldırıya uğrayan Diş Hekimi Seyit Aydın, kendisine saldıranların yakalanıp cezalandırılmasını istediğini kaydetti.

AA muhabirine, yaklaşık 40 yıldır diş hekimliği yaptığını ve 26 Ekim'de mesai saati çıkışında kimliği henüz belirlenemeyen 2 kişi tarafından saldırıya uğradığını anlatan Aydın, kimseyle husumeti olmadığını, saldırganların hasta veya hasta yakını olabileceğini söyledi.

Bahçelievler Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde endodonti uzmanı olarak çalıştığını belirten Aydın, şöyle devam etti:

"Eve gitmek için ana caddeyi geçerken önümü biri kesti. 'Sen hastanın ağzında ne unutursun?' dedi. Ben dedim 'Ne unutmuşum?' Konuşmamız bu kadar. Yumruk atmaya başladı ve başka bir kişi daha koştu geldi. Elinde bir şey vardı, defalarca vurdu. Ben yerdeyken tesadüfen hastanedeki arkadaşlarım geldi. Beni hemen hastaneye götürdüler. Sol kolumun mosmor her tarafı, sağ elimin küçük parmağında kırık var. Bütün işlemler yapıldı, sonra estetik cerrahi içeriden patlayan dudaklarımı dikti. Şu anda ağzımı kapatamıyorum, sıvıyla besleniyorum. O darbelerden sonra ağzımı kapatamıyorum."

Hiç kimseyle husumeti olmadığını vurgulayan Seyit Aydın, saldırganların hastalardan veya hasta yakınlarından olabileceğini belirterek, güvenlik kamerası kayıtlarını emniyete verdiklerini dile getirdi.

Seyit Aydın, sözlerini, "Bu kişilerin yakalanıp cezalandırılmasını, çektiklerimin tazmin edilmesini istiyorum. Devletin arkamızda olması, güvende hissetmemiz lazım. Hekimler olarak en çok aradığımız nokta bu. Güvende hissedemiyoruz kendimizi, ne içeride ne de dışarıda." diye tamamladı.

şiddet
diş hekimi
saldırı
Yorum (3)
mehmet
Geçmiş olsun hekim arkadaşa.Bu memlekette kamuda çalışan hekimler kadar şiddet gören başka bir meslek dalı var mı acaba?Sanmıyorum.Hasta ve hasta yakınlarının kendilerini tedavi eden,sağlık sorunlarını gideren hekimlerle ne gibi bir zorları var anlamıyorum.Özellikle kamuda çalışan hekimler gün içinde onlarca hastaya bakmakla yükümlüler.Kolay mı sanıyorlar acaba onlarca hastanın türlü türlü sağlık sorunlarının çözümünü?Hekim olmak ve hekimliğini icra etmek ülkemizde artık çekilmez bir hal oldu.Derdimizi anlayacak ve çözüm bulmaya çalışacak bir yerde bulamıyoruz.Ne yapacaz bilmiyorum.
11
Cevapla
postenflamatuar
Yakalansa ne olur? Sen kendin onları darp edip birçok taraflarını kırmaya niyetliysen yani dişe diş düsturunu uygulayacaksan yakalanmaları iyi olur. Çünkü onları ve adreslerini tespit edeceksin. Yok bunları yapmayacaksan tespit edilmelerinin bir anlamı yok. O hukukun üstünlüğünden dem vuranlar bu magandaları ödüllendirip, özür dileyip, hüküm erteleme cambazlığı ile serbest bırakacaklar.
9
Cevapla
Nilgün Yalçın
Çok geçmiş olsun doktor bey. Ne kadar efendi olursanız ne kadar alttan alırsanız o kadar çok saldırıyorlar. Artık saldırganları gözünden tanır hale geldik. Dikkatli olalım kendimizi koruyalım. Başka kimse veya merciden çare yok.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir