Medimagazin logo

Saldırıya uğrayan Dr. Songür'ün doktor annesi: Çocukluk hayaliydi, severek yapıyordu mesleğini

 İzmir’de, istediği ilacı yazmadığı için jiletli saldırıya uğrayan Kadir Songür’ün annesi Dr. Nergiz Songür, üzüntüden rahatsızlandı.
Kaynak: İHA
Saldırıya uğrayan Dr. Songür'ün doktor annesi: Çocukluk hayaliydi, severek yapıyordu mesleğini
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir Katip Çelebi Üniversite (İKÇÜ) Hastanesi Fizik Tedavi Servisinde B.K. isimli bir hasta, istediği ilacı yazmadığı için asistan doktor Kadir Songür'ü jiletle boğazından yaralamış, genç doktor saldırı sonrası ölümden dönmüştü.

Taburcu edilen asistan doktor evde dinlenmeye devam ederken, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesinde Anestezi Uzmanı olarak görev yapan anne Dr. Nergiz Songür, üzüntüden rahatsızlandı.

 


Boğazı kesilen doktorun annesi açıklama sırasında fenalaştı 


Çok sayıda çiçek gönderildi

Nergiz Songür, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Anne Songür’ün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Songür’ün rahatsızlandığını duyan sağlık çalışanları hastaneye çok sayıda çiçek gönderdi.


Jiletli saldırıya uğrayan doktor taburcu edildi: Gece sık sık uyanıyorum, biri saldıracakmış gibi hissediyorum 


Anne Songür, oğlunun saldırıya uğramasının ardından son yaptığı röportajda, “Vatana, milletine faydalı hekim olarak yetiştirdik. Çocukluk hayaliydi, severek yapıyordu mesleğini. Bu işlere son verilsin, bizlere sahip çıkılsın. Hekim dövmek sanat haline geldi. Sağlıkçıya şiddet sanat haline geldi; artık isyan ediyorum. Allah oğlumuzu bize bağışladı" demişti.
Öte yandan, asistan doktora saldırıda bulunan B.K., sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

kadir songür
sağlıkta şiddet
nergiz songür
Yorum (4)
ceyhun
Artık bu meseleğin hayali değil,kendisi bile kalmadı.Olan gelecek nesile olacak ama yapacak birşey yok. Eskiden doktor hastayı eliyle,bilgisiyle,tecrübesiyle muayene ederdi.Şimdi hastaya dokunmaya korkar olduk.Doktorluk teşhisde sadece yüzde 20 değeri olan lab. ile konuyor.Hastalar iyileşmiyor,doktor doktor geziyor,sistem bunu istiyor....
31
Cevapla
sağlıkta
Sağlık magandasının kutsal (!) hasta - hekim ilişkisine verdiği zarar, yaptığı tahribat geri dönüşülemez noktaya geldi. Aslında sayısı çok da fazla olmayan bu tipleri anında içeri atacaksın. Duruma göre Kodese ya da tımarhaneye... Tımarı tamamlanıncaya kadar... Korkulduğu üzere vatandaş bu durumdan rahatsız olmaz, kimse bişey kaybetmez ; aksine bu tip psikopatlar ortalıktan temizlenince millet bi rahat nefes alır, doktor daha güvenle ve kaliteli bi şekilde hizmet verir, kanunu çıkaran yetkililer de sevaba girer, bi hayır duası alır.
28
Cevapla
Ali
Nergiz Annem üzülme sen. Bu devran değişecek. Başka yolu yok. Çakma Tıp fakülteleri eğitim Hastanesi olup, kontenjan toplam 4500 ile sınırlanacak. Haftasonu özel klinik serbesiyeti getirilecek. Bıçak parası da doktorun hakkıydı ve asla abartılı değildi. Kimse özel hastanede ameliyat edildiği paranın çeyreğini dahi istemedi. Üç bin alınan ameliyatlar için 50-100 bin lira özel hastaneye ödeniyor. Hekimlik saygınlığı ücretli muayeneyle olur. Bedava değersizliktir. İşyeri hekimleri de kendilerini değersiz yapmasınlar. Saatlik minimum 200-250 tl olmalı. Saçma sapan güzellik merkezleri kuaförler bile 150-200 liraya saç kesmiyor haberiniz olsun
13
Cevapla
dr benzingen
işimiz Allah'a kaldı.. bu vatandaşla; bu meslek;... hakkıyla yapılmaz artık!
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir