Medimagazin logo

Şanlıurfa'da aile sağlığı merkezine saldırı: Kapı ve pencereleri yumrukladılar

Şanlıurfa'da bir yakınlarına ilaç yazdırmak için geldikleri aile sağlığı merkezinde, hastayı muayene etmeden ilaç yazamayacağını söyleyen Aile Hekimi Mehmet Emin A. ile tartışan, yaşanan arbedenin ardından dışarı çıkarılınca da merkezin kapı ve pencerelerini tekmeleyen kuzenler İsmail A. ve Abdulkadir A. gözaltına alındı.
Kaynak: DHA - Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL
Şanlıurfa'da aile sağlığı merkezine saldırı: Kapı ve pencereleri yumrukladılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay, önceki gün Eyyübiye Mahallesi'ndeki Nihat Demirelli Aile Sağlığı Merkezi’nde meydana geldi. İsmail A. ve Abdulkadir A., gittikleri merkezde Aile Hekimi Mehmet Emin A.’dan bir yakınlarının kullandığı ilacı, reçete etmesini istedi. Ancak Mehmet Emin K., hastayı muayene etmeden ilaçları yazamayacağını söyledi.

 

 

Çıkan tartışma, kısa sürede arbedeye dönüştü. İsmail A. ile Abdulkadir A. dışarı çıkarılarak güvenlik gerekçesiyle merkezin kapısı kilitlendi. İçeriye giremeyen kuzenler kapı ile pencereleri tekmeleyip, yumrukladı. Sağlık çalışanlarının polisi aradığını duyan saldırganlar kaçtı. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, kuzenler İsmail ve Abdulkadir A.'yı yakalayarak gözaltına aldı.

 

 

Yaşanan gerginlik cep telefonu kameralarına yansırken, muayene olmak için merkeze gelen hastalar güvenlik gerekçesiyle içeriye giremedi.

 

 

şanlıurfa
aile sağlığı merkezi
ali hekimi
saldırı
Yorum (2)
İstifacı
DOKTORLAR NEDEN İSTİFA EDİYOR ? deniyor. Şu yukardaki haber durumu özetliyor, başka söze gerek yok. Şehir eşkiyasının, magandanın üstüne sert gidilecek, af maf, salıvermek, iyi hal falan yok. İvedilikle Türk Ceza Kanunu kapsamında bir sağlıkta şiddet yasası şart. Yoksa kamuda doktor kalmıycak. BU İŞİN ŞAKASI YOK...
69
Cevapla
ismail yetenek
vatandaş hastayı getirmeden ilaç yazdırmak istiyor,yazmayınca,filanca doktor yazıyor sen niye yazmıyon deyip keyfi olarak yazmadığımızı düşünüyor..işin yasal boyutunu anlatıp ikna etmek,deveye hendek atlatmaktan daha zor zaten.
32
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir